tiistai 12. syyskuuta 2017

Karl Marxin maksullinen hauta


Lokakuussa 2015 Wall Street Journal kirjoitti jutun kiukustuneesta marksilaisesta. Ben Gliniecki oli yrittänyt vierailla Karl Marxin haudalla Highgaten hautausmaalla Lontoossa. Käynti jäi yritykseksi, sillä yksityinen hautausmaa perii pääsymaksua. Highgaten läntiselle osalle järjestetään ainoastaan maksullisia opastettuja kierroksia, mutta myös itäisellä puolella vierailusta peritään maksu. Marx on haudattu itäiselle puolelle. Lisäksi hautausmaalla on yksityinen puoli, jonne turisteja ei päästetä ollenkaan. Esimerkiksi George Michaelin haudalle ei pääse. Kommunistit ja hautausmaa ovat kinastelleet pääsymaksusta ainakin vuodesta 1975 lähtien.

Pari päivää WSJ:n jutun jälkeen breitbart.comin sivuille ilmestyi uutinen, jonka juoni oli aivan sama. Toki jutussa viittattiin suureen talouslehteen. Wall Street Journalin juttujen lukemisesta pitää maksaa. Ilmeisesti siksi syksyn ylioppilaskokeiden tekijät olivat päätyneet huonomaiselle breibart.comille.

Helsingin Sanomien mukaan ylioppilaskokeissa on viime vuosina käytetty breitbart.comia seitsemän kertaa lähteenä. Jatkossa ei ilmeisesti käytetä.

Mitä tästä opimme? Ilmaisiin uutissivustoihin saattaa liittyä -- yksittäisen uutisen sisällöstä riippumatta -- maineriski. Jos organisaatioilla ei ole varaa lehtitilausmaksuihin, niin suosittelen tukeutumaan yleisradioyhtiöiden tarjontaan.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset