lauantai 2. syyskuuta 2017

Punikeista eroon


Päivän Oulu-lehti antaa vinkkejä miten punikeista ja käärmeistä pääsee eroon. Oulu-lehden toimituksessa on otsikkoon lipsahtanut lapsus, punikkien sijaan kuvassa ja tekstissä käsitellään punkkeja. Virhe on lähinnä huvittava.

Vakavampi on alkuvuonna havaittu ja kesällä raportoitu ongelma punikkien nettisivujen sijoittumisessa Googlen hakutuloksissa. Google on maailmanlaajuisen vihapuheongelman vuoksi muuttanut algoritmejaan niin, ettei firman hakukone edistäisi yhteiskunnallista terroria ja sanallista väkivaltaa.

Vihapuhetta on pyritty karsimaan väärin keinoin. Kesällä käynnit sosialistisen wsws.orgin nettisivuilla on suorastaneet romahtaneet. Sama ilmiö on havaittu monilla muillakin vasemmistolaista ajattelua ruotivalla nettisivustolla.

Googlella on ehkä ajateltu oltavan tasapuolisia, kun on siirretty piilommaksi "molempien ääripäiden" nettisivustoja. Sosialistisilla sivuilla en tosin koskaan ole tavannut vihapuhetta, tyyli on pikemminkin akateemista hiustenhalkomista. Klassisten teosten ajatusten ruodinta ja soveltaminen ei millään muotoa täytä vihapuheen merkistöä.

Luultavimmin sosialistien sivustot ovat menettäneet asemiaan salaliittoteorioiksi luokittelemisen vuoksi. Yksi Googlen ohjeistuksista omille moderaattoreilleen on ollut liputtaa salaliittoteorioita sisältävät sivustot. Näin on pyritty vähentämään vettä vihapuhujien myllyssä.

Viime päivien perusteella vasemmistolaisten sivustojen asema ei tunnu paranevan. Google hiljan vaihdatutti rahoittamansa ajatuspajan johtajan firman kritisoimisen vuoksi.
Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset