lauantai 30. syyskuuta 2017

Purkupörssi


Maaseudulla ovat puimurit nyt ahkerassa käytössä. Sää on koetellut viljanviljelijöitä, mutta kuluneen viikon korkeapaine on mahdollistanut sadon korjaamisen. Jos kalusto on kunnossa.

Sattumalta kuulin radiosta puimureiden purkuosiin erikoistuneen Purkupörssin mainoksen. Juuri nyt on tuolle yritykselle oikea aika mainostaa. Pääsääntöisesti puimurit ovat yksitoista kuukautta ja kolme viikkoa konehallissa. Puimurien purkuosia tuskin keväällä tai alkukesästä kyselty.

Puimuria en ole koskaan ajanut, mutta nuorena useina syksyinä olin säkinvaihtajana. Silloisissa puimureissa ei vielä ollut isoja säiliöitä, johon vilja olisi kerätty. Meidän puimurissa oli paikka neljälle säkille. Säkkien täyttyessä luukun pystyi sulkemaan ja vaihtamaan tilalle uuden. Sitomisen jälkeen täysi säkki pudettiin puimurin kyydistä pellolle.

Homma oli selkeä ja ei yleensä vaatinut suuria voimia. Sadonkorjuun tuloksen näki konkreettisesti.

Mielenkiinnosta yritin käydä Purkupörssin nettisivuilla. Sivusto oli kaatunut. Vaikka tälläkin viikolla on puhuttu maanviljelijöiden määrän laskusta, niin kyllä heitä vielä riittää kaatamaan puimurien purkuosia myyvän firman sivut.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset