maanantai 20. elokuuta 2018

Muusajuhlat: Koruaaria


Perjantaina Muusajuhlilla kuultiin Gounod'n Faust-oopperan Koruaaria. Tintistä tutun Bianca Castafioren tunnetuksi tekemä aaria kuultiin Valveella Anna-Maija Okan esittämänä suomenkielisenä versiona.

Sarjakuvassa Castafioren ei koskaan kuulla laulavan viittä säettä enempää. Pisin pätkä on Seitsemässä kristallipallossa:

Ah! Mä nauran kun kuvani
näin kauniina peilissäin nään!
Sinäkö Margareetta?
Suo vastaus, suo vastaus sukkelaan!
Ei! Ei! – Et siinä olekaan
Aaria ei ole kovin pitkä, joten tilaisuutta varten suomensin loput. Oka sovitti sanat säveleen sopiviksi, ja niin haaveilu peilin ääressä kuultiin kokonaan.  Yleisö palkitsi diivan runsain aplodein.

Samassa Comics goes after work -tilaisuudessa kuultiin myös aivan toisenlaista musiikkia. Jyrki Mäki ja Ossian Marttala esittivät muun muassa Terveiden käsien Tornion kevään.Lisäksi Mäki ja Läjä Äijälä kertoivat sarjakuvistaan. Mäeltä on tulossa joskus tulevaisuudessa neljäs albumi, siitä tulee pari sataa sivuinen teos. Äijälä kertoi vähentäneensä sarjakuvien tekemistä, nyt häntä työllistää Likelle luvattu omaelämäkerrallinen kirja. "Pitää miettiä mitä kaikkea kirjassa uskaltaa kertoa", pohti Äijälä.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset