torstai 23. heinäkuuta 2009

Kuujuustokahvilan huvituksia


Varmaan kukaan mediaa seuraava ei ole voinut välttyä sen muistelulta, että 40 vuotta sitten ihminen ensimmäisen kerran asteli kuun kamaralla. Teemalla on uusittu Kuustudiota vuodelta 1969, muilta kanavilta on tullut Apollo-ohjelmaan liittyviä elokuvia, dokumentteja ja muita muisteluita. Uutisissa on muistettu myös, koska hyvin, hyvin harvoin julkisuudessa oleva Neil Armstrong oli myös muistelijoiden joukossa.

3000-luvun maailmaan sijoittuva Mauri Kunnaksen Kaikkien aikojen avaruuskirja (Otava 1989) muistaa myös Armstrongin tekoa. Teoksen mukaan kuuhun on perustettu turistikohteita, joissa koululais- ja eläkeläisryhmät vierailevat.

Kuujuustokahvilan pihanmaalle on pystytetty planssi, jossa halukkaat voivat kuvauttaa itseään Armstrongin kuupuvussa.

Opetusretkillähän koululaisryhmät kuussa 3000-luvulla käyvät, joten suurempia huvituksia ei Kuujuustokahvilan ympäristössä näytä olevan.

Koiraporin ala-asteen oppilaat opettaja rouva Hallikaisen johdolla tutustuvat kuussa kraaterien syntyyn. Kuin malliksi Pete saa minimeteoriitin kypäräänsä ja kaatuessaan demonstroi koko luokalle miten kraaterit syntyvät.

Luokkaretki jatkuu pian Peten pyllähdyksen jälkeen Marsiin, paljon on aurinkokunnasta vielä koiraporilaislapsilla opittavaa.

Marsiin toivovat Apollo 11 -astronautitkin seuraavaksi suunnattavan.

2 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Onpas poitsu lähtenyt kuuhun antiikkisen oloisen kameran kanssa... Minulla on Kunnaksen kirjat lukematta (lukuunottamatta Koiramäen juttuja) pitäisi skarpata jos keksisi mistä saa siistit kappaleet lainaksi.

Reijo Valta kirjoitti...

Ei vielä 1989 osattu digitaalikameroita tulevaisuuteen sijoittaa.

Kunnaksen kirjoja on tosiaan vaikea siisteinä kappaleina löytää. Meilläkin, isän opastuksista huolimatta, puhki luettu joitakin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset