keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Omakuva Timo Wrightista


Pohjoisen valokuvakeskuksen Kummigalleriassa Valveella on esillä televisiostakin tuttu Timo Wrightin Omakuva -näyttely (20.6. saakka). Aikaisemmin Helsingin Taidehallissa olleessa Wrightin valokuvakokoelmassa on kuvattuna jokainen esine, jonka hän omistaa, kaikkiaan noin 3500 esinettä. Suuri osa niistä on LP-levyjä.

Wright kertomansa mukaan halusi osoittaa kuvaamalla kulutustottumustemme järjettömyyttä.

Muistelen, että 1970-luvulla olisi Jyväskylän yliopistossa tehty pro gradu, jossa opiskelija olisi luetteloinut jokaisen omistamansa esineen Kortepohjan ylioppilaskylän asunnostaan. Jokaisen esineen kohdalle hän oli merkinnyt myös milloin hän oli sitä viimeksi käyttänyt.

Suurinta osaa tavaroista, joita oli suurin piirtein samanverran kuin Wrightilla, omistaja ei ollut käyttänyt lainkaan viimeisen vuoden aikana.

Tutkielma osoitti jo taannoin samaa kuin Wrightin taideprojekti nyt. Kasaamme ympärillemme tavaraa, joita emme aktiivisesti tarvitse.

Kuitenkin Wrightin valokuvia tai gradun esineluetteloita läpikäydessä ei turhamaisuuksia löydä. Olemme varmaankin hamstereita, jotka varautuvat tulevaan?

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset