Joitakin aikoja olen Twitteriä hiljaksin sivusta seurannut ja miettinyt olisiko tuollaiselle tarvetta. Tai oikeastaan mihin tarkoitukseen kapistus on luotu. En ratkaisua löytänyt tai ihmettelystä viisastunut. Ehkä lyöttäytymällä mukaan joukkoon valaistus syntyisi?
Viime keskiviikkona avasin oman tilin (twitter.com/reijovalta). Heti välittömästi sain seuraajakseni Ainsley-nimisen naisen, joka etsi sinkkumiehiä keskustelukumppaneikseen. En kuulunut kohderyhmään, ja menetin seuraajan samantien.
Twitter kysyy "What’s happening?" Mitä tapahtuu? Facebookissa vastaava mikrobloggauskysymys (statuspäivitys) on "Mitä mietit?"
Facebookin kysymykseen on helpompi vastata. Millaisissa aatoksissa sattuu olemaan, mitä on työn alla ja mikä siinä askarruttaa. Asian voi kertoa jos haluaa tai siirtyä suoraan siihen millaisia tunkemuksia se herättää: potuttaako, oletko iloinen, tyytyväinen vaiko jossakin ihan muussa tunnetilassa.
Mitä tapahtuu? on ulkokohtaisempi. Mitä minulle, lähipiirilleni, -ympäristölle tai ylipäätään tässä meidän yhteiskunnassamme tapahtuu.
Karri Kokko vastasi kysymykseen tviittaamalla Pentti Saarikosken Mitä todella tapahtuu? (1962). (twitter.com/karrikokko, taustoitusta Kohtaamisissa)
Mitä tapahtuu? ei kysy ajatuksista tai mielipiteistä.
Mitä tapahtuu? on preesens.
Nykyhetken tapahtumista kertoo parhaiten sanomalehti, kaikista ilmenneistä puutteista huolimatta. Sanomalehtien ykkössisältöä ovat pääkirjoitukset, joissa maan ja maailman makaamisen tilaa yhteenvedetään.
Koska Twitterissä ei voi kirjoittaa 140 merkkiä enempää kerralla, niin pääkirjoitustoimittajien analyysejä pitäisi lyhentää reippaasti. Päätin ottaa vain yhden lauseen tapahtumisen kuvastimeksi. Lause määräytyisi päivämäärän mukaan.
Mitä tapahtuu? 22.9.2010: "Tämä aiheuttaa sen, että rahaa aseiden ajan tasalla pitämiseen pitää voida irrottaa jostakin muusta. (Kaleva)"
Mitä tapahtuu? 23.9.2010: "Jätevesien tehokkaampi käsittely kaikilla tasoilla on tervetullut. (Kaleva)"
Mitä tapahtuu? 24.9.2010: "Oulun lentoaseman laajennus on paikallisten toimijoiden sinnikkään lobbauksen ja yhteistyön tulos. (Kaleva)"
Mitä tapahtuu? 25.9.2010: "Ruotsin vaalijärjestelmä vaikuttaa sekavalta suomalaiseen verrattuna. (Kaleva)"
Mitä tapahtuu? 26.9.2010: "Saman kehityksen odotetaan jatkuvan. (Kaleva)"
- Katsotaan nyt ainakin kuukausi mitä tapahtuu. Twitterissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti