torstai 19. heinäkuuta 2012

Tatu Vaaskivi 100 vuottaTänään on kulunut sata vuotta Tatu Vaaskiven syntymästä. Kirjailijaa ja kriitikkoa juhlitaan Oulussa lähes koko päivä. Oulun kaupunginkirjasto/maakuntakirjasto ja Kirjasampo ovat järjestäneet Kirjailija Tatu Vaaskivi 100 vuotta -tapahtuman.

Juhlallisuudet alkavat kello 12 Oulun hautausmaalta. Merikoskikerho on järjestänyt puolitoista tuntia kestävän Tatu Vaaskivi -kirjailijakierroksen.

Ohjelma jatkuu kello 14 pääkirjaston Pakkala-salissa Vaaskivi-matinealla. Esitelmöitsijöinä tilaisuudessa ovat Veli-Matti Pynttäri, Ulla Pohjamo ja Jukka Pennanen. Tilaisuudessa esitetään myös Eeva Vuorenpään ohjaama dokumentti Pyhä kevät (1992).Muistopäivä jatkuu vielä illavietolla Villa Pukkilassa. Tarkemmat tiedot kirjaston sivuilla.

Pääkirjaston näyttelytilassa on pari päivää sitten avattu Eideetikko Oulusta - Tatu Vaaskivi 100 vuotta -näyttely. Se on esillä 5. elokuuta saakka. Näyttelyssä pitäisi olla esille myös yksi Hietasaaresta ottamani valokuva. Muutoinkin näyttely keskittyy Vaaskiven lapsuuteen ja nuoruuteen, jossa Hietasaarella oli merkittävä osa.


* Kirjailija Tatu Vaaskivi 100 vuotta

Tässä blogissa aikaisemmin Vaaskivestä:

* Vaaskiven huvilan purku
* Tatu Vaaskivi Hietasaaressa
* Paluu Vaaskiven muistokyltilleLinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset