sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kaikkien rotujen koiranäyttelyssä


Eilen olin ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä. Pieksämäen keskusurheilukentällä järjestettiin kaikkien rotujen näyttely, joka tutustutti hieman uuteen kulttuuriin ja elämäntapaan. Lyhyeksi aiottu vierailu venähti viiden tunnin mittaiseksi.

Näyttelyoppaan sisältämät tiedot ja lyhenteet avautuivat vähitellen. Kilpailun luonne avautui samalla. Vain osa käytetyistä lyhenteistä ehti selvetä tuona aikana, mutta voittajan sentään opin erottamaan.Kahdeksassatoista kehässä tapahtui koko ajan. Eniten paikalla oli suomenajokoiria, 38 osallistujasta parhaaksi arvostettiin Hanakan Sutki.
Vaikka näyttelyssä oli mukana ainoastaan viisi suomenpystykorvaa, niin ne kiitettävästi huolehtivat näyttelyn äänimaisemasta. Ajoittain ne saivat muutkin osallistumaan haukuntaan. Pystykorvat toivat mieleen 70-luvun maalaiskylät, joissa ihmisten liikkeet saattoi päätellä koirien haukkumisen perusteella. Pystykorvia on toivottu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Ajatus on kaunis, mutta listan tiukkoja ehtoja ei koirarotu taida täyttää.

Oli mukava nähdä väläys koiraharrastuskulttuurista. Syvällisempi perehtyminen edellyttäisi tietysti oman koiran hankkimista, mutta sellainen ei ainakaan lähiaikojen näköpiirissä ole.


* Kaikkien rotujen koiranäyttely, Pieksämäki 27.5.2015

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset