lauantai 22. elokuuta 2015

Utajärvi sallii yöjuoksun150-vuotisjuhlaistuntoon Utajärven torille kokoontunut Utajärven kunnanvaltuusto on kumonnut vuonna 1894 tekemänsä päätöksen. Taannoinen kuntakokous kielsi naimattomia nuoria miehiä liikkumasta 22-04 välisenä aikana 30 markan sakon uhalla.

Kunnan tiedote kertoo:

Minkälaisen loven sakkomaksujen loppuminen sitten jättää kunnan kassaan?
- Minun aikanani ei ole tiettävästi kukaan jäänyt kiinni, vaan kunta on tehnyt viime vuosina reilusti positiivista tulosta ilman yöjuoksijoiden sakkomaksujakin, kunnanjohtaja Kyösti Juujärvi toteaa.
Kunnanhallituksen mukaan vanhaa päätöstä on mahdoton valvoa kunnan virkamiesresurssien vähäisyyden vuoksi, eivätkä poliisivoimatkaan pysty valvontaa tekemään.
- Kyseinen päätös myös sotii sitä kunnan tavoitetta vastaan, että kunnan väkilukua pyritään lisäämään, kunnanhallitus perusteli valtuustolle jättämässään esityksessä.
Kunnanjohtaja ei ota kantaa siihen, onko päätöksen kumoaminen noussut esille nyt sen vuoksi, että kunnanhallituksen puheenjohtajana toimii naimaton mies. Ainakin virallinen selitys historiallisen päätöksen kumoamiselle on kunnan 150-vuotisjuhlavuosi.
Maistuukohan sallittu hedelmä yhtä hyvältä kuin kielletty, pohtii blogin kirjoittaja, ja jää seuraamaan Utajärven väestötilastoja.* Valtuusto kumosi päätöksen: naimattomien miesten yöjuoksut sallitaan. Utajärvi 22.08.2015


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset