keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Salaliittoteorioiden kulttuurihistoriaaLokakuussa Yle Radio 1 esittää Jukka Mikkolan sarjan Kuuta ei ole! Sen voi kuunnella jo ennakkoon Yle Areenasta. Seitsenosainen sarja on esittelytekstin mukaan "on tutkimusmatka salaliittoteorioiden salaperäiseen ja yllättävään maailmaan. Se on sukellus Internetin syövereihin ja outoja ajatuksia herättävien kirjojen sivuille. Se on matka epäluulon, vaihtoehtoisten selitysten ja vinksahtaneen mielikuvituksen kummitusjunassa."

Mikkola käy läpi monia aikuisten toisilleen kertomia satuja. Hän kaivelee taustoja ja samalla toteaa monien uskomattomien teorioiden olevan aivan totta. Niistä ei vain olisi haluttu kertoa julkisesti.

Yksi suosikkini on Kekkosen vaihtaminen. Arto Paasilinna kehitteli romaaniin Jäniksen vuosi salaliittoteorian, jonka mukaan Kekkonen olisi vaihdettu vuonna 1968 tai viimeistään 1969. Tämä tuli todistetuksi kallonmuodon ja mielipiteiden muuttumisen myötä.

Keksityn ajatuksen hylkääminen on vaikeaa. Joskus teoriaa vaalitaan niin, että todisteiden puuttuminen on todiste sen oikeudesta.

Jotakin kiehtovaa salaliittoteorioissa on.


* Kuuta ei ole! Salaliittoteorioiden kulttuurihistoriaa


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset