torstai 29. joulukuuta 2016

Ladatuimmat tv-sarjat


Kun katselin Amerikan uutisista mitä kaikkia betoniporsaita Barack Obama on asettanut Donald Trumpin tulevien päätösten esteeksi, niin Google tiesi suositella minulle uutisia Game of Thronesista ja uudesta Sherlockista. Timen mukaan edellinen oli vuoden 2016 eniten epävirallisia teitä katsottu tv-sarja. Titteli ei ollut yllätys, samaan tv-sarja on yltänyt jo monta vuotta peräkkäin. Sarjan luojat ja tuottajat ovat ottaneet tittelin positiivisesti, todellisena kiinnostuksena sarjaa kohtaan.

Voisin veikata, että pohjoismaissa ainakin alkuvuonna ladatuin sarja tulee olemaan BBC:n Sherlock. Sarjan neljäs kausi ei tule yleisradioyhtiöiden kautta, vaan sen lähetysoikeudet on ostanut Netflix. Ilmeisesti nattipalvelussa sarjaa pääsee Suomessa katsomaan 2.1.2017 lähtien. Koska sarja tulee tarjolle kaupallisesti nopeasti, niin se saattaa laskea epävirallisen lataamisen määrää. Pitkään oikeudenhaltijoilta meni tämän asian oppimiseen.

Game of Thronesin kuudes kausi alkaa Yle TV2:lla loppiaisen jälkeen 9. tammikuuta 2017. Alkujaan kauden piti alkaa jo toinen päivä, mutta urheilu, nuorten miesten jääkiekko, siirsi esittämistä viikolla. Televisiossa käy usein näin, urheilu syrjäyttää muun vaikka näillä näkymin Suomen joukkue ei ole edes mukana toinen päivä pelattavissa peleissä.

Parhaillaan viimeisteltänee Game of Thronesin seitsämännen kauden jaksoja. Ulkokuvaukset lienee tehty ja sarja palaa maailmalla televisioihin keväällä. Silloin se ottanee taas paikkansa ladatuimpana. Sarjan loppuratkaisut nähdään kahdeksannessa kaudessa, joka tällä tietoa on neljän, viiden jakson mittainen tynkäkausi.

Vielä pari vuotta siis peli valtaistuimesta jyllää netissä ja televisiossa. Sitten ladatuimman kruunu siirtyy jollekin muulle sarjalle.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset