keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Suosio

Ylen jutusta.

Eilen Helsingin Sanomat kertoivat, että pääministeri Sipilän suosio on reilun vuoden mittaan laskenut kuin lehmän häntä. "ENÄÄ 27 prosenttia kansalaisista pitää Sipilän aikaansaannoksia vähintään melko hyvinä. Viime kesänä luku oli 39 prosenttia. Sipilän suosion heikkeneminen on merkittävä. Vielä kesällä 2015 hallituskauden alussa 58 prosenttia kansalaisista antoi Sipilälle hyviä arvosanoja", kirjoitti lehti.

Yleisradion Sipilä-uutisointia on sattuneesta syystä tullut seurattua hyvin tarkasti. Hieman särähti korvaan, että Vihreiden sisäisestä kinastelusta kerrottiin ennen pääministerisuosiolukuja ja harmiteltiin, että puolueen nousukiito katkeaa nolosti omiin sotkuihin. Sama tarinahan on aikaisemmin kerrottu pääoppositiopuolue SDP:stä.

Ylen Uutisten päälähetyksen tärkein aihe oli kansalaisten luottamuksen paluu talouteen. Suomen kansantalouden uskotaan nousevan. Myös muutoksista (heikennyksistä) työttömyysturvaan uutisoitiin, joskin neutraaliin sävyyn. Toimien vaikutus työllisyysasteen nostossa jää nähtäväksi.

Voisi ajatella, että näillä paikattaisiin Sipilän mainetta. Hallitus sentään yrittää. Mutta nämä kuitenkin olivat perusyleläisiä uutisia. Hallituksen toimista kerrotaan kansalaisen näkökulmasta hallituksen venettä heiluttelematta.

Sipilä voi sentään lohduttautua, että hän on yhtä suosittu kuin populistijohtaja Timo Soini. Hänen kannatuksensa on ollut tasaiset 27 prosenttia koko hallituskauden.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset