tiistai 11. heinäkuuta 2017

Vickan BernakvackSuomessa Aku Ankka on kuuluisa nimiväännöksistään. Kaapo Hillonmaa tai Eliisa Niitty tietävät ylittäneensä tietyn kynnyksen julkisuudessaolosta saadessaan nimensä lehteen. Ruotsin Kalle Ankassa julkisuuden henkilöiden käsittely on viety astetta pidemälle. Maan ykkösnimet ovat saaneet lehden kanteen oman ankallistetun version. Viimeisin tällä saralla on kruununprinsessa Victoria.

Victoria täyttää 40 vuotta 14. heinäkuuta. Sitä juhlistaakseen Kalle Anka on piirrättänyt norjalaisella Arild Midthunilla syntymäpäiväkannen. Samalla se julkisti facebookissa nimikilpailun mikä olisi Victorialle sopiva ankkalinna-nimi. Mielestäni sopivin olisi otsikossa mainittu.

Kalle Anka on harrastanut kuuluisien ruotsalaisten ankallistamista tämän vuosikymmenen. Vain harvat ovat saaneet kunnian, esimerkiksi pääministeri Stefan Lövfen (Staffan Sjöben), euroviisuvoittaja Loreen (Hårfeen), jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic (Zlankan Ibraformovich) ja astronautti Christer Fuglesang (Buster Fågelsång). Victoria on ilmeisesti ensimmäinen, jolle järjestetty nimikilpailu.* Kronprinsessan Victoria blir ankifierad i Kalle Anka & C:o. Hemmets Journal


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset