maanantai 19. maaliskuuta 2018

Apollo kustannus lopettaa


Pari päivää sitten Apollo kustannuksen Sami Kesti ilmoitti, että kustantamo lopettaa toimintansa. Kymmenen vuotta suomalaista käännössarjakuvaa rikastuttaneen yhtiön viimeiseksi julkaisuksi jää Tampere Kupliissa 23.3. ilmestyvä Alix Senator 3 - Petolintujen salaliitto.

Kvaakissa Kesti perusteli lopettamista seuraavasti:

Pitää ikävä kyllä paikkansa. Julkistin asian muiden kiireiden takia vasta tänään Apollon kotisivulla.
Tampere Kuplii on viimeinen festaritapahtuma, jossa Apollo on mukana. Sen jälkeen takana on 31 albumia ja vähän yli 10 vuotta sivutoimista kustannustoimintaa.
Julkaisimme ensimmäiset albumit Helsingin festareilla 2008, mutta yhteyttä ranskalaisiin kustantamoihin otimme jo melkein vuotta aikaisemmin.
Amatöörin ja ammattilaisen erona on se, että ammattilainen osaa lopettaa. Apollo lopetti vasta pakon edessä, kun kustantajan sorminivelet alkoivat oireilla.
Käännössarjakuva ei ole ollut mikään kultakaivos ja painosmäärät ovat 10 vuodessa lähes puolittuneet. Toivotamme silti onnea uusille ennakkoluulottomille yrittäjille.
Kiitämme uskollisia lukijoita, festarien vakiovieraita, jälleenmyyjiä ja erityisesti Sarjakuvan Toivon tirehtööriä Petteri Ojaa.
Apollo kustansi pääasiassa Alixia, Comanchea ja Valkoista tiikeriä. Moniin teki vaikutuksen Jacomonin ja Matzin kyyninen Tappaja.

Kustantamon nettisivuilla voi tutustua julkaisuihin.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset