torstai 22. maaliskuuta 2018

Nukun, siis olen

NEN
Kuuluisuuksien kissat
Arktinen Banaani 2017


Nimimerkki Nen on ilahduttanut kissojen ystäviä pilapiirroksillaan netissä ja kirjamuodossa. Viime vuonna ilmestyi jo kolmas kokoelma erilaisista kissoista. Tällä kertaa kokoelmaa yhdistävänä teemana oli kirjasen otsikoksi nostettu Kuuluisuuksien kissat. Kantta koristaa Descartes’n nukkuva kissa.

”Nukun, siis olen”.

Nen rakentaa pääasiassa kuvallisia vitsejä. Henry Fordin kissalla on renkaat, Alvar Aallon kissa on kolmijalkainen ja Tutankhamonin kissalla on pyramidikorvat. Samuel Morsen kissan viikset ovat morsetusta.

Liikemerkit ja logot tekevät johtajien kissoista tunnistettavia, taiteilijoita heidän maneerinsa. Tv-tähti Donald Trumpin kissa käräyttelee hiiriä konkreettisesti todetessaan ”You’re fired!” Timo Soinin lemmikiltä tuli iso jytky.

Kirjailijoiden ja kirjoja kirjoittaneiden kuuluisuuksien kissat käsittelevät omistajiensa kirjallisia teoksia. Sofi Oksasen kissa on syönyt kyyhkyset, Charles Darwinin kissa synnyttää läjiä. Harper Leen kissa surmasi satakielen.

Noin sadan kuuluisuuden lemmikit on viihtyisä kooste. Erityisesti ilahduttavat kuvalliset vitsit, jotka eivät yksinkertaisesti alistu sanallisesti kerrottaviksi.

Nenin piirroksellista vitsikkyyttä voi seurata myös hänen blogista.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset