Suru-uutinen kertoi, että William Vance on kuollut. William Vance oli belgialaisen William van Cutsemin nimimerkki, joka toi lisää uskottavuutta hänen piirtämilleen agenttisarjakuville. Suomalaisille Vance tuli tutuksi jo 1970-luvun alussa, ja maine säilyi aina eläkkeelle jäämiseen 2010 saakka. Vancen piirtämät Bruno Brazil ja Bob Morane olivat suosittuja lähinnä ranskankielisissä maissa, pitkään suunniteltu XIII löi läpi myös englanninkielisessä maailmassa.
Uutisen myötä kaivoin hyllystä Bruno Brazilin seikkailun Kuolemankaruselli Sacramentossa (Lehtimiehet 1979). Albumissa Brazil ja Kaimaanien iskuryhmä päättävät puhdistaa Sacramenton mafian ikeestä. Puhdistus aloitetaan kertomalla tarvoite paikallistelevisiossa. Haastattelussa Brazil julistaa, että Pascal Scampan ja Leone Adosimon perheiden aikakausi on loppumassa.
Sopivia sytykkeitä käyttämällä Kaimaanit saavat Scampan ja Adosimon perheet sotaan toisiaan vastaan. Mafiapomojen ymmärrykseen ei tunnu mahtuvan, että jollakin voi olla motiivina muu kuin raha. Paikallinen virkavalta ei pidä syntyneestä sodasta, mutta lopputulos lienee kuitenkin senkin mieleen epäortodoksista toimintatavoista huolimatta.
Vance piirtää 1970-luvun lopun hienoimpia autoja, loisteliaita kasinoja ja tyylikkäästi pukeutuneita miehiä. Ruskeaverikkö Ruoska edustaa kranaatteja korkokengissään kantavaa naiskauneutta.
12-vuotiaasta tämä Bruno Brazil tuntui hyvin jännittävältä ja ovelalta seikkailulta. Nyt juonen suoraviivaisuus ei enää tunnu uskottavalta, ei kai roistopomoksi kovin heikoilla hoksottimilla pääsisi. Mutta tuolloinhan oli 1970-luku ja amerikkalaiset eivät muutenkaan olleet tunnettuja älynlahjoistaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti