maanantai 10. syyskuuta 2018

IhmisroskaTätä kirjoitettaessa nelisen tuntia sitten keskustan entinen kansanedustaja, nykyinen Oulun Pihlajalinnan toimitusjohtaja, kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen valtuustopuheessa tuli sanoneeksi "ihmisroska". Valtuustossa keskusteltiin kaupungin keskustan siisteydestä, ja roskaamisen estämisestä puhumisen jälkeen Moilanen kiinnitti valtuutettujen huomion toisenlaiseen keskusta-alueen ongelmaan, kaduilla loisiviin ammattimaisesti viinaa ja huumeita käyttäviin.

Ensimmäiseksi sanaan ilmeisesti tarttui perussuomalaissankari, myös valtuutettu Sebastian Tynkkynen. Nyt #ihmisroska taitaa trendata twitterissä. Moilanen pyysi anteeksi jo valtuustosalissa

”Pyydän anteeksi, jos loukkasin jotakuta täällä salissa.”

Ja myöhemmin twitterissä:

"Pyydän anteeksi aiheuttamaani kohua tänään valtuustonkokouksessa! Tapahtui virhe, josta otan opikseni. Jokainen ihminen on arvokas ja haluan kaikille oululaisille hyvän elämän!"
Myös työnantaja Pihlajalinna on irtisanoutunut lausunnosta, tai ainakin sanavalinnasta.

Myönnän, että on stereotyyppistä ajatella kadulla viihtyvien alkoholistien olevan yhteiskunnan sosiaalitukia saavia. Tiedän, että joukossa on ollut hyvinkin varakkaita ja vuosikausia kokonaisia ryyppyporukkoja juottaneita ihmisiä. 

Tässä syksyn aluksi on paljastunut, että sosiaalitukia tarvitsevat mahdollisesti tulevassa sotessa ohjataan julkisten palveluntuottajien asiakkaiksi. Tukipäätökset ovat viranomaistoimintaa ja siten yksityiset yritykset eivät niitä voi tehdä. Pihlajalinnan ei siis tarvitse oikeasti huolehtia, että asiakassegmentistä olisi sille huolta.

Ehkä sanavalinta on ollut myös tarkkaan harkittua yritysviestintää. Mielikuvien mukaanhan valintoja tehdään. LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset