keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Hakaristilipun kieltäminen


Kansalaisaloitteeseen hakaristilipun ja muiden natsitunnusten kieltämiseksi kerätään nimiä. Taustalla on itsenäisyyspäivän tapahtumat, jolloin poliisin suojeluksessa marssineet uusnatsit tekivät aatteensa koko kansalle tutuksi.

PVL sai marssia noin 20 minuuttia lippujen kanssa ennen kun poliisi poisti liput. Kulkue oli tulossa Kallioon, jossa olisi varmasti syntynyt kahakka tunnusten vuoksi. Imagotappio olisi poliisille ollut massiivinen.

Kansalaisaloitteeseen on kertynyt nimiä nihkeästi. Sen teksti on hyvin mustavalkea, kiellon poikkeuksia varten pitäisi saada lupa. Keneltä, sitä ei aloitteessa ilmaista.

Täyskielto lisäisi symbolien kiehtovuutta. Ja luultavasti se johtaisi päinvastaiseen tulokseen kuin olisi tarkoitus. Antaa natsien näyttää, että he ovat natseja. Se toivoakseni pitää fasistit paremmin kurissa kuin kiellot.


1 kommentti:

jari lehtinen kirjoitti...

Saksassa tällainen kielto oli tietyistä ymmärrettävistä syistä voimassa pitkään. Siitä oli käytännön seurauksena, että vanhaa rahaa tai postimerkkiä ebayssa kaupusteleva joutui periaatteessa peittämään hakaristin myyntikohteen joka ikisestä kohdasta, ja jotkut onnettomat vielä tekivätkin niin. Pienoismallien tarra-arkeista puuttui kokonaan hakaristitunnus. Se piti tehdä itse blankopohjalle.

Tällainen varmasti voimallisesti muutti historian toiseksi ja palautti kuolleet henkiin.

Mitä nyt viimeisimpään itsepäisyyspäivän tunarointiin tulee, niin panin merkille, että ei siellä ainakaan Suomen lippuja pois revitty.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset