torstai 27. joulukuuta 2018

Trumpin kantapäätTrump näyttää lomailun sijaan viettäneen joulun ajan töissä. Yhdysvaltain budjettiin pitäisi saada rahat muurin rakentamiseen, mutta niitä ei ole tulossa. Liittovaltion työntekijät saavat tuntea kiistan nahoissaan, sillä hallinto on osin suljettu ja palkkoja ei makseta. Trump istuu uhmakkaana Valkoisessa talossa odottaa demokraattien antavan hänelle edes jotakin.

Politiikan ja talouselämän suurin ero on siinä miltä asiat näyttävät. Talouselämässä syntynyt mielikuva on tärkein, ei se miten se on saatu synnytettyä. Politiikan ja sen päätöksiä toteuttavan byrokratian tärkein seikka on pykälien noudattaminen. Jos politiikassa lopputulos ei ole tarkkaa pykälien mukaan toimimista, niin siitä ei selvitä seurauksitta. Kaupallisella puolella ei ole niin tarkkaa.

Talouspolitiikka vasta onkin kimurantti aihe. Trumpin hallinto sai New Yorkin pörssin jouluaattona romahtamaan, koska presidentin kiukkua yritettiin lievittää puhelinkierroksella suurimpiin pankkeihin. Markkinavoimien reaktio oli se, että mitä meille on jätetty kertomatta? Miksi pitää vakuuttaa, että rahaa on? Onko se loppumassa?

Akilleella oli vain yksi heikkous, toinen kantapää. Trumpilla kantapäitä on joka lähtöön. Välipäivinä paljastui, että presidentti sai aikoinaan vapautuksen Vietnamin komennukselta kantapäidensä takia. Eräässä isän talossa praktiikkaansa harjoittanut pediatri kirjoitti Trumpille paperit, joiden perusteella hänet katsottiin palveluskelvottomaksi. Pediatrin tyttärien mukaan kyse oli palveluksesta vuokraisännälle, ja vastapalveluksiakin saatiin.

Akilleen suojelija oli hänen äitinsä Thetis. Trumpin isän suojelutoimet nakertavat pojan mainetta edelleen.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset