lauantai 1. joulukuuta 2018

Onko Trump peloissaan?


Erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkimukset Donald J. Trumpin ja Venäjän välisistä suhteista etenevät tasaisen varmaa tahtia- Mueller itse ei ole ollut julkisuudessa, mutta hänen oikeustoimensa ovat saaneet etenkin Yhdysvalloissa laajaa julkisuutta. Tutkinnasta tihkuvia tietoja kommentoidaan ahkerasti.

Tänään poliittisen taloushistorian auktoriteetti, jo korkean iän saavuttanut, omaa nimeään kantavan instituutin johtaja Immanuel Wallerstein (s. 1930) kommentoi Trumpin tilannetta. Wallerstein on sitä mieltä, että Trump totta kai on peloissaan. Hänellä on ollut pelko perseessä koko elämänsä ajan.

Trumpiin sopii hyvin vanhan Kom-teatterin äänilevyn otsikko: porvari nukkuu huonosti. Ja kun tviittailun kellon aikoja seurailee, niin pikät unet eivät tunnu kuuluvan Trumpin säännölliseen elämänrytmiin.

Wallerstein katsoo, että Trump vaatii paljon lojaalisuutta, mutta ei anna sitä lainkaan takaisin. Tästäkin amerikkalainen media ottaa kaiken huvin irti. Hyökkäilyssään presidentti on ilmiselvä.

Tällainen ei voi kestää loputtomasti. Mutta koska Trump on toiminut vastaavasti hyvin kauan, niin hän ja lähipiiri tietää kaikki kikat jatkaa mahdollisimman pitkään. Ja tuon ajan Trump aiheuttaa kaikenlaista harmia.

Ei ole onni periä hirvittävästi rahaa. Traktoristina elämä sujuisi leppoisammin.


Tosin maanviljelyssä olisi ilmastonmuutoksen vuoksi nopeasti luovuttava kyntämisestä ja siirryttävä suorakylvökoneiden käyttämiseen.


* Is Trump Scared?


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset