torstai 24. tammikuuta 2019

24. Sarjakuvassa syntyy tai luodaan jotakin uutta1960-luvulla syntyneenä kasvoin siihen, että insinöörit ovat niitä ihmisiä, jotka luovat jotakin uutta. Insinööritaito loi Eiffelin tornin ja vei ihmisen kuuhun. Niinpä tähän haasteen kohtaan sopii japanilainen insinööri Yoko Tsuno.

Roger Leloupin sarjakuvasankari luo harvemmin itse jotakin uutta. Hän on erinomainen käsittelemään kaikenlaisia koneita, ja osaa arvostaa niiden mekaanista kauneutta. Usein seikkailuissa ihailun kohteena ovat kaukaisen avaruuden vinealaisten laitteet ja avaruusalukset.

Tsunon seikkailuista tähän kohtaan sopii Vinean kolme aurinkoa. Vinealaiset ovat kerran hylänneet kotiaurinkokuntansa, mutta tekevät sinne paluuta. Yksi keino saada kotiplaneetta jälleen asuttavaksi on luoda uusi aurinko.

Vinealle on rakennettu tässä seikkailussa kaikenlaista suurta ilmastoa muokkaavaa. Albumin nimeen päässyt kolmas aurinko on valtava aurinkokenno, jonka avulla valoa ja lämpöä saadaan suunnattua sinne missä sitä tarvitaan.LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset