lauantai 26. tammikuuta 2019

Viimeinen Ankkalinnan Pamaus


Viikolla posti toi Ankkalinnan Pamauksen viimeisen numero. Timo Ronkaisen parikymmentä vuotta luotsaama lehti lopettaa ilmestymisen. Ankistien ja barksistien asiantunteva harrastelehti ei saanut Aku Ankan suosioon nähden koskaan suurta suosiota. Viime ajat tilaajien määrä on ollut noin 70, parhaimmillaankaan ei paljon sitä suurempi.

Viimeisen numeron artikkeleista jäi haikea olo. Oli Kirsti Topparin ja Pentti Hauhialan nekrologit, ja Hannu Heiskanen kertoi omasta Aku Ankka -kokoelmastaan luopumisesta. Heiskasen lehtikokoelma oli täydellinen, joten keräily oli saavuttanut lakipisteensä. Nykyisin hän harrastaa kuplavolkkareiden maailmassa.

Kirjoittelu Disney-maailmasta ei kuitenkaan ole loppumassa. Ronkainen pohti vuosikirjan tapaista foorumia tulevia tutkielmia ja artikkeleita varten. Viimeisessä lehdessä pohditaan myös Barksin Koralliluolan kummituksen päätymistä suomalaiseen Aku Ankkaan vuonna 1972. Tanskan päämajassa sarjan julkaisemista vastustettiin, mutta Markku Kivekäs muistelmissaan kertoi saaneensa materiaalin julkaisua varten jostakin lehtivaihdon kautta ja se käännettiin kyrillisin kirjaimin kirjoitetusta "serbokroatiasta".

Mutta mikä oli tuo lähdelehti? Sitä ei nykymaailman ankisteilla ole tiedossa. Arvoitus jää ilmaan ja ehkä siihen palataan tulevassa julkaisussa. Mysteeri antaa toivoa. Vaikka lehti loppui, niin jotakin uutta on tulossa.

Seuratkaa Pamauksen blogia. Siellä tuleva ilmineerataan.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset