maanantai 19. toukokuuta 2014

Jos naapurisi voittaa, sinäkin voit voittaa


Kuten oli arvattavissa, Veikkauksen uusi Naapurit-peli herättää pahaa mieltä. Onhan tätä työmarkkinoilla tutkittu. Oma palkan viivan alle jäävä summa ei ole tärkeä, vaan se, että se on suurempi kuin naapurin saama. Veikkauksen peli perustuu pelaajan omaan osoitteeseen. Päävoiton saaneen lähistöllä asuvien peliin osallistuneiden kesken jaetaan koko joukko pienempiä voittoja. Jos naapuri voittaa satatuhatta, sinulla on viisi mahdollisuutta voittaa viisi tuhatta tai viisitoistatuhatta mahdollisuutta voittaa viitonen.

Naapurikateus on ollut merkittävä voima monessa asiassa. Tutun parkkipaikan autot vaikuttavat enemmän kuin mikään muu oman uuden auton valintaan. Maa oman tontin rajalla on arvokkaampaa kuin missään muualla. Verisiä oikeustaistoja on käyty muun muassa väärältä puolen rajaa kaadetuista joulukuusista.

Veikkauksen Naapureihin osallistutaan kuukausi kerrallaan. Peli maksaa kaksikymppiä seuraavaksi kuukaudeksi tai 0,75 € päivä kuluvan kuun päivien ajaksi. Arvontoja on joka päivä, ja rahat napsahtavat tilille jo samana päivänä. Vain Veikkauksen asiakkaaksi rekisteröitynyt voi osallistua väestörekisteriin merkityllä osoitteellaan. Omaa naapurustoaan ei vain peliä varten voi muuttaa.

Peli on siis jo herättänyt mielipiteitä. Martti Hiltunen Vaasasta on kirjoittanut omansa Pohjalaiseen. "Veikkauksella menee ihan överiksi" on hän otsikoinut. Pelien määrä on Hiltusen mukaan alkanut korvata niiden laadun.

Naapurit on saanut vaasalaisen hakkaamaan näppäimistöä. Naapurit on "ala-arvoinen".

Onhan se ärsyttävää, jos tilille tullut ylimääräinen viitonen kertoo jonkun lähinaapurustosta saaneen satatuhatta. Menikö arvonta varmasti oikein?

Hiltusen mielestä ennen oli paljon paremmin. Silloin kun veikkaus oli joka viikko ja palautuspäivä oli keskiviikko. Naapurit-peli suorastaan raivostuttaa:

Ja mihin tällaista peliä tarvitaan, joka ennenpitkää johtaa raastupaan erimielisyyksien tai epätietoisuuden vuoksi.* Naapurit. Veikkaus.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset