tiistai 17. tammikuuta 2017

President Trump


Kahdeksan vuotta sitten raportoin siitä, kuinka Hämähäkkimies pelasti Barack Obaman. Tulevan presidentin visiitti Amazing Spider-Man -lehden numerossa #583 herätti suurta julkisuutta (ja kysyntää). Lehdestä julkaistiin neljä painosta, joissa kussakin oli erilainen kansi. Yksi kappale on todistettavasti vaihtanut omistajaa ebayssa miljoonalla dollarilla.

Comicvinen tilastojen mukaan ennen presidenttiyttä Obama oli esiintynyt sarjakuvissa kaksi kertaa. Nyt toisen kauden saman tilaston mukaan luku on 329. Useimmiten Obama on mainittu satiirisessa Madissa (35 kertaa).

Trumpin virkaanastujaiset eivät ole herättäneet samanlaista innostusta kuin Obaman. Kiinteistömoguli on jo aikaisemmin päässyt useasti sarjakuviin, muun muassa Madiin (27 kertaa) ja Robert Crumbin töihin. Doonesburyssa Trump on ollut vakiohahmo jo 30 vuotta. Viimeksimainittua Comicvinen tilastot eivät huomioi muuten kuin yhtenä kokooma-albumina. Kaikkiaan Trumpilla on 65 esiintymistä sarjakuvissa. Hillary Clintonilla niitä on 80.

Hämähäkkimiehen ja Obaman sarjakuvaelämäkerran menestys on tuottanut laajan poliitikkoja käsittelevän sarjakuvalehtien kirjon. Jopa Obamien koira Bo on saanut oman lehden. Trumpistakin on Sarah Palinin, Condeleezza Ricen, John McCainin ja monien muiden tavoin tehty lehti.

Tuorein yrittäjä Trump-sarjakuvien saralla on Samuel McIntosh (kuva yllä). Comicvinen tietojen mukaan hän on omakustanteena julkaissut President Trump -lehden. Sitä on saatavissa vain sähköisessä muodossa.Comicvine: Barack Obama
* Comicvine: Donald Trump

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset