lauantai 7. tammikuuta 2017

Kultakausi


Suomi 100 -vuosi näkyy kaikkialla. Myös teatterissa. Oulun kaupunginteatterissa tulee 19. tammikuuta ensi-iltaan komedia Kultakausi, joka on Pohjois-Suomen ja Ruotsin teattereiden yhteistuotantoa. Ruotsinlaivalla tapahtuvan esitys on Oulun kaupunginteatterin, Kajaanin kaupunginteatterin, Kemin kaupunginteatterin, Norrbottensteaterin ja Riksteaterin yhteistyö.

Pääsin näkemään näytelmästä hieman alkua. Ainakin ajankohtainen brändäys, kansallinen kuvasto ja ruotsinsuomalainen identiteetti saavat kukin osansa tässä työssä.

Lehdistötilaisuudessa käsiteltiin laveasti taustoja. Suomalaisten kaupunginteattereiden varojen puutteeseen on ehdotettu ratkaisuksi yhteistyössä tehtäviä näytelmiä. Kultakauden tuottaja tiesi kertoa, että pitkien välimatkojen vuoksi ainakaan Pohjois-Suomessa yhteistyöproduktiot eivät tuo säästöjä. Hyvien käytäntöjen leviämistä se kuitenkin edistää.

Näytelmää esitetään ensin Oulussa, helmikuun alkupuolella Kemissä. Keväällä on vuorossa Kajaani. Syksyllä luvassa on Ruotsin kiertue.* Kultakausi - Strålande tider


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset