perjantai 4. tammikuuta 2019

8. Sarjakuvan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan


Jos ajattelee sarjakuvaa, joka sijoittuu kahteen tai useampaan maahan, tulee ensimmäisenä mieleen tarina, jossa maasta toiseen siirtymisellä on jokin merkitys. Sellaisia sarjakuva löytyy paljon, viime vuonna lukemistani mieleen ensimmäisenä Otavan NonStop-sarjassa julkaistu Tim ja Tom -kooste. Sen ensimmäisenä tarinana on aikaisemmin suomentamaton Villa Virkistyksen arvoitus.

Tim ja Tom ovat tulleet kuuluisiksi siitä, että he matkustavat ja majoittuvat hotelleihin mielellään. Kun Tim ja Tom majoittuvat Belgian ja Ranskan rajamailla sijaitsevaan Villa Virkistykseen, niin seikkailu saa alkunsa.

Nykyisinä Euroopan Unionin ja vapaan liikkuvuuden aikoina rajojen merkitys on monilta unohtunut. Vielä 1949 kun tarina valmistui, niin tullit ja niistä saatavat tulot olivat valtioille huomattavan tärkeitä. Niinpä Belgian ja Ranskankin rajalla liikennettä ja tavaroiden liikkumista valvottiin tarkasti.

Viinarallit maasta toiseen ovat tuttuja nykypäivästäkin. Villa Virkistyksen arvoitus liittyy viinitullien kiertämiseen. Tim ja Tom tekivät siitä lopun.LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset