sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Valinnat


MTV3:n Uutiset kertoivat, että uusimpien tutkimustulosten mukaan ylenpalttinen tekstiviestien lähettäminen voi olla merkki mielenterveysongelmista. Tekstiviesti- ja sähköpostiriippuvuutta sairastava kärsii vihantunteista, kärsimättömyydestä ja väsymyksestä. Usein saman ihmisen pakko-oireisiin voi kuulua myös liiallinen tietokoneen käyttö, uhkapeliriippuvuus ja elämän keskittyminen seksin ympärille.

MTV3 perustaa uutisensa American Journal of Psychiatry -lehdessä julkaistuun Jerald J. Blockin artikkeliin.

Tapaavat ongelmista kärsivät jäädä sivuun ja taka-alalle työtehtävissään. Terapialla tästä myös valehtelua ja alisuoriutumista aiheuttavasta vaivasta selviää.

Jerald Block näyttää laajemminkin perehtyneen "uusien" sähköisten laitteiden vaikutuksen ihmisten käyttäytymiseen. Samassa lehdessä aikaisemmin julkaistussa kommentaarissa hän ampuu alas väitteen, jonka mukaan videopelaaminen heikentäisi koulumenestystä. Blockin mielestä yhteyttä ei löydy, ei ainakaan selkeää.


(kuva Slovenian EU-puheenjohtajuussivujen lehdistöpalveluista. Jos etsitte siitä Suomen ulkoministeriä, niin hän on toisen rivin toinen oikealta)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset