lauantai 7. helmikuuta 2009

Miehistön jäsen Abdullah


Tänään kun kulunut kymmenen vuotta kun Abdullah II tuli Jordanian kuningas. Vuonna 1962 syntynyt Abdullah on hallinnut maataan vakaasti ja pitänyt maansa Lähi-idän jatkuvien kriisien polttopisteiden ulkopuolella. Akaban vapaakauppa-alueen perustaminen Punaisen meren rannalle Jordanian ainoaan satamakaupunkiin on kohentanut maan taloudellisia oloja.

Abdullah II:a tai edeltäjänsä Abdullah I:ä (1882-1951), Jordanian ensimmäistä emiiriä ja kuningasta ei pidä nimen samankaltaisuudesta huolimatta sekoittaa Tintin seikkailujen Khemedin prinssi Abdullahiin. Hergé loi hahmonsa Irakin viimeisestä kuninkasta Feisal II:sta (1935-1958) kuusivuotiaana otetusta valokuvasta.

Jos samankaltaisuutta kuitenkin havaitsette, niin eivät silmänne täysin petä. Sekä Jordanian että Irakin kuningassukujen juuret ovat johdettavissa profeetta Muhammediin, Abdullah II on 43:tta sukupolvea kunnioitetusta profeetasta.

Muhammediin saakka ei Feisal II:n ja Abdullah II:n sukulaisuussuhteita selvittäessä tarvitse mennä. Abdullah II:n isoisän isä Abdullah I oli Irakin kuningas Feisal I:n veli. Feisal II oli hänen pojanpoikansa.

Briteissä opiskellut ja sotilaskoulutuksen saanut Abdullah II on ymmärtänyt hyvin populaarikulttuurin arvon hallitsijan julkikuvaa luodessaan. Pääsy osaksi jotakin kulttisarjaa tuo huomattavaa positiivista julkisuutta.

Star Trek-faniksi sanottu Abdullah II pääsi kruununprinssinä vuonna 1995 osallistumaan Star Trek: Voyager sarjan kuvauksiin miehistön jäsenenä. Univormun perusteella hän näytteli tiedeupseeria.

Valitettavasti televisiosarjan tekijät eivät voineet antaa Abdullahille suurempaa roolia, koska hän ei kuulunut näyttelijöiden ammattiliittoon. Niinpä hahmolla ei ole nimeä tai vuorosanoja. U.S.S Voyagerin miehistön jäseneksi hän joka tapauksessa pääsi.


* Memory Alpha: Abdullah II

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset