maanantai 14. helmikuuta 2011

Julkistusten Musteklubi

Heidi Rundgren

Huutomerkki ry:n vuoden ensimmäinen oli lauantai-iltana. Oululaiset kirjailijat olivat koko lauantain kaupungilla hyvin esillä, ensin Suomalaisessa kirjakaupassa, sitten Ouluun toimipisteen avaava Mäntykustannus julkisti Jukka Tervon Kevät räjähti käsiin teoksen Café Saarassa ja päivä päättyi Nucleatr Nightclubin Musteklubilla.

Illan aloittivat esikoisomakustanteen (Syntymä, BoD 2011) tehnyt Heidi Rundgren ja musiikkiterapetti-kirjailija Jukka Tervo. He keskustelivat kirjoista ja saimme kuulla näytteitä sisällöistä. Tervon novellin luki nauhalta Martti Suosalo. (Suosalon luennat voi kuunnella netistä, Rundgrenin kokoelmaan ja sen syntyyn voi tutustua blogissa Rakastuin runoon.)

Ilkka Mikkonen luki ja Antti Putkonen säesti performanssirunoutta. Esitys oli hieno, vaikka sen luonnehdinta oli ehkä suureellinen. Sanat ja äänimaailma asettautuivat harmoniaan luoden oman mikrokosmoksensa.

Lopuksi oli Radiopuhelimien DVD:n Olkaa hyvä! julkistus. Kokoomaa esittelivät tuottaja Heikki Timonen ja laulaja Mäki lyhyesti, ja antoivat sitten keikkataltiointien puhua puolestaan.

Melko musiikkipainotteiseksi Huutomerkin runoiltamat ovat viimeaikoina muuttuneet. On samalla kyllä kävijämäärätkin kasvaneet. On mukana olleissa esityksissä aina kuitenkin jonkin runollinen tai kirjallinen yhtymä, joten ei ihan väärillä teillä olla. Ja aloittihan Paavo J. Heinonen illan lausumalla alkujuonnossaan Eeva-Liisa Manneria.

Jukka Tervo

Ilkka Mikkonen ja Antti Putkonen

J. A. Mäki ja Heikki Timonen

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset