maanantai 3. syyskuuta 2012

Paavo ei ollut täälläkäänEilisen nettihupi oli sen seuraaminen, missä kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki ei ollut. Esimerkiksi perjantain Kalevassa julkaistiin oheinen STT:n uutinen "Arhinmäki ei päässyt [Sofi] Oksasen kirjan julkistukseen". Ministeri oli sairastunut yllättäen ja joutui perumaan lupaamansa.

Perjantaiaamuna pikku-uutisen otsikko jo herättää ajatuksen, että missä kaikkialla kulttuuriministerin pitäisi ehtiä olemaan? Koko mennyt elokuuhan Arhinmäkeä on moitittu oopperan aliarvostamisesta. Onneksi jo pikku-uutisen ensimmäisessä kappaleessa kerrottiin asiallinen syy poissaoloon.

STT:n pikku-uutinen ei estänyt Aamulehteä ja MTV3:a lauantaina lyömästä lisää nauloja vasemmistoliittolaisen ministerin arkkuun. Poissaolon syy unohtui uutisoinnista pois, ja MTV3 lisäksi vihjaili samana iltana Helsingissä olleesta jalkapallo-ottelusta. Poissaolon syy ei estänyt Lenita Airistoa haukkumasta Arhinmäkeä, mikä tietysti erikseen uutisoitiin.

Vasemmistonuori Kaisu Suopunki perusti lauantaina uutisoinnille irvailevan facebook-ryhmän Paavo ei ollut täälläkään. Lauantaina perustettu ryhmä sai nopeasti suosiota, ja tätä kirjoitettaessa sillä on yli kahdeksan tuhatta tykkääjää.

Kaikki alkoi oikeastaan Arhinmäen ensimmäisinä ministeripäivinä. Hän valitsi koripallo-ottelun kulttuurin sijaan. Uudelleen keskustelu leimahti heinäkuussa kun Arhinmäki ei osallistunut Savonlinnan oopperajuhlien 100-vuotisgaalaan. Eilen selvisi syy siihenkin. Kuten tunnettua, heinäkuussa suurin osa ministereistä on kesälomalla. Töissä oli vain viisi ministeriä, ja viisi on pienin määrä jolla valtioneuvoston istunto on päätösvaltainen. Kuullostaa ihan pätevältä syyltä olla lähtemättä maakuntiin kuohuviinilaseja kilistelemään.

Varsinainen mekkala syntyi, kun MTV3 uutisoi Paavo ei ole täälläkään ryhmän perustamisesta ja suosiosta. Toimittaja kirjoitti niin kuin ei olisi ymmärtänyt ryhmän kohdistuvan oman firman aikaisempaan uutisointiin. Se uutinen on MTV3:n sivuilta kadonnut, kopioituna täällä ("kiitti vitusti" ei ole kehu).

Missä Paavo ei sitten ollut? Kansalaiset raportoivat:

Lintsillä käytiin. Stadilaista lastenkulttuuria parhaimmillaan. Ei sielläkään näkynyt yhtään kulttuuriministeriä, edes Paavoa. On se kumma.

Rentouttava mökkiviikonloppu takana hyvien ystävien seurassa Puumalan suunnalla. Mutta yksi oli joukosta poissa.

Miksei se ollu Oulun Päivillä?

Miksi Paavo ei ollut Jaskan grillillä syömässä makkaraperunoita Anthony Bourdainin kanssa?

Keskustelu vessakulttuurista käy kuumana vaan missä on Paavo? Ei taida kansan kusetus Paavoa kiinnostaa!!!

Korkeatasoinen lauluyhtyeemme kokoontui harjoituksiin tänään reilun vuoden tauon jälkeen, mutta oliko kulttuuriministeri paikalla? Ei ollut! Vihaako Paavo lauluyhtyeitä ja jatsia?

Haukiputaalla oli syystaimimyynti tänään iltapäivällä. Sateisesta säästä huolimatta innokkaat istuttajat rynnivät paikalle sankoin joukoin vain toteamaan, ettei Paavoa kiinnosta perennat. Lähdin itkien paikalta, maani myyneenä, muutaman perennan ostaneena ja sateesta kastuneena.

Pave ei ollut tänään Aleksanterin teatterissa katsomassa kaksikielistä Aladdin musikaalia. Tulkitsen tämän solvaukseksi ruotsin kieltä ja sen asemaa kohtaan.

Kulttuuriministeri Arhimäki jäi tahallaan pois Lammassaaren tansseista tai ainakaan häntä ei siellä nähty. Mitä mielessä ministerillä? kysyn vaan.

Koirani täytti 10v. Ei näkynyt Paavoa.

Can't see him at Leonard Cohen's concert either....

Paavo ei ollut eilen FC Hämeenlinna-SJK-ottelussa, vaikka siellä oli peräti Mixu Paatelainenkin. Tämä on jo suuremman luokan skandaali. Paavo ei ilmaantunut edes lähiöpubiin matsin jälkeen, korvatakseen sen edellisen kerran, kun jättäytyi pois illanvietosta Hämeenlinnassa.

Leppäkoskella julkaistiin kyläkirja eilen, ja kulttuuriministeri ei ollut paikalla! Kirja on hieno ja juhlissa oli mukavaa, joten oli kyllä Paavon tappio kun ei vaivautunut paikalle.

En nähnyt Paavoa tänään Tour de Helsinki -pyöräilytapahtumassa. Miksi?

Töölön ala-asteella oli Stadin juhlaorkesterin konsertti keskiviikkona. Ei näkynyt Paavoa. Ei tosin kutsuttukaan, mutta olisihan hän voinut silti tulla:)

Ei näkynyt Paavoa silakkamarkkinoilla. Monta valkosipulituotetta sekä monta makua hunajaa olisi flunssaa varten ollut. Mutta eipä näkynyt ei. Ei kunnioittanut edes työnäytöstä läsnäolollaan. Siinä pisti kokki kalaa paloiksi, mutta niin oli turhauttavaa, kun ei Paavo paikalle vaivautunut.

Meillä oli täällä Pispalassa katujuoksu. Ei näkynyt Paavoa. Ei edes katsomassa. Se on sentään urheiluministeri!

Me nostimme maljan ja söimme kakkua Pentti Saarikosken 75-vuotis syntymäpäivän kunniaksi. Ei osallistunut Paavo tähän suuren runoilijan muisteluun.


Linkkejä keskusteluun:

* Paavo ei ollut täälläkään. Facebook-ryhmä
* Minna Lindgren. Väärin arvosteltu. Yle
* myös: "kiitti vitusti" ei ole kehu. Hupaisaa ajankulua tyhmille lapsille
* Panu Raatikainen. Päivä jona MTV3 teki itsestään vitsin. Uusi Suomi puheenvuoro
* Paavo Arhinmäen poissaoloille oma Facebook-ryhmä. Ksml.

+ Arhinmäki iloitsee: Rahaa oopperan vuokriin. Kansan Uutiset 30.8.2012

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset