maanantai 10. syyskuuta 2012

Tulevaisuuden ennustamisesta


Iltalehden otsikkositaatti julisti, että "kukaan ei tiedä, mitä 12. syyskuuta tapahtuu". Sallikaa minut väittää vastaan. Yleisesti on tiedossa aika monta asiaa, jotka tulevat tapahtumaan ylihuomenna saksalaisista tuomareista ja heidän päätöksistään huolimatta.

Euroopan parlamentti kokoontuu Strasbourgissa. Esityslistalla on "erityisen tärkeänä asiana" Euroopan komission puheenjohtajan linjapuhe unionin tilasta. Puheeseen ja siitä käytävään keskusteluun on varattu koko aamupäivä. Iltapäivällä jatkuu parlamentin normaali työ, käsitellään erilaisia mietintöjä ja kansainvälisiä sopimuksia. Keskustelut jatkuvat aina kello 23 saakka, viimeisenä asiana listalla on banaaneja koskevan vakautusmekanismin täytäntöönpano.

Turun yliopistossa väittelee tietotekniikasta tohtoriksi M.Eng. Thomas Canhao Xu. Kiinan Jiangxissa vuonna 1983 syntynyt Xu on väitöskirjassaan kehitettänyt verkkopiirimenetelmää tulevaisuuden moniytimisten järjestelmien kommunikaatioalustaksi.

Coldplay esiintyy Münchenin olympiastadionilla kello 20.00 paikallista aikaa.

Pohjoismaisen kemikaaliryhmän kaksipäiväinen kokous Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa päättyy. Lausuttaneen ehdotuksia ja toivomuksia tekstiilien ja muovien kierrätyksen lisäämiseksi.

Tampereella BioMediTech isännöi kantasoluaiheista satelliittikokousta, joka lähetetään Glasgowsta internetin kautta eri puolille Eurooppaa. Jos haluaa mennä paikan päälle seuraamaan internettiä, niin osoite on Finn-Medi 1, 5. kerroksen luentosali, Biokatu 6.

Saariselällä on pihamarkkinat Laanilan Savottakahvilassa. Ohjelmassa on kello 11-16 ostamista ja myymistä.

Oulun perinteiset syysmarkkinat päättyvät. Tänään alkaville markkinoille on tulossa myyjiä Suomen lisäksi Virosta ja Ruotsista. Ennakkotietojen mukaan markkinoilta on saatavissa syksyisiä herkkuja, rinkeleitä, kalajalosteita, hunajaa, makeisia, vihanneksia ja käsitöitä. Pölypusseja ja metrilakua varmaankin myöskin.

Markkinoilla käymistä ei kannata jättää keskiviikkoiltapäiväksi. Silloin useimmat myyjät ovat jo kojujensa purkupuuhissa. Silloin ei enää eurokaan saa kauppaa aikaiseksi.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset