perjantai 8. helmikuuta 2013

Neljä ja puoli tuntia fantasiaa


Olipa kokemus katsoa melkein neljä ja puoli tuntia yhtäjaksoisesti yhtä tv-sarjaa. Ylen TV2 esitti eilen illalla amerikkalaisen HBO:n tekemää Game of Thrones -sarjaa viisi jaksoa. Ohjelmien välissä ei esitetty edes Ylen omia mainoksia. Ei siis oikein aikaa vessassa käynnillekään.

Yle on valinnut maratonin tämän sarjan esittämistavaksi. Ensimmäisen kauden Yle esitti valitulle faniyleisölle elokuvateatterissa. Vasta sitten jaksot tulivat normaalin viikkokaavion mukaisesti. Nyt toisen kauden kymmenen jaksoa tulevat ensin kahtena maratonina televisiosta. Harrastajat ovat varmaankin kokoontuneet monessa paikassa yhdessä seuraamaan sarjaa.

Suomessa lehdet ovat moittineet Yleisradiota HBO:n sarjojen "kaappaamisesta" kaupallisilta mainoskanavilta. Itse asiassa ohjelmien esitysoikeudet olivat kaupan ainoastaan yleisradioyhtiöille. Amerikkalaiset mediayhtymät tietävät mitä tekevät. Ensin sarjat esitetään maksullisilla kaapelikanavilla. Sen jälkeen ne tulevat tarjolle julkisen palvelun yhtiöille ja vasta sitten vapaille kaupallisille kanaville. Ennen vapaita kaupallisia on DVD-boksien myyntivaihe.

Innokkaimmat ovat nähneet Ylen eilen esittämän maksutelevision puolelta jo hyvän aikaa sitten. Yhtiöiden suunnittelema levitysjärjestys toimii siis täälläkin.

Yle maratonillaan palvelee nuorta, yhteisöllistä yleisöä. Sitä, joka on Tulen ja jään laulu -kirjat lukenut ja yksittäisiä jaksoja jo aikaisemmin nähnyt.

Vanhalle jäärälle neljä ja puoli tuntia ilman taukoja oli hieman liikaa. Ilman pohjatietoja kestää aikansa sulatella ja jäsennellä näkemänsä.
1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Seuraavat viisi jaksoa tulevat siis 14. maaliskuuta.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset