maanantai 4. marraskuuta 2013

Elämän värejä Tulindbergin salissa


Oulun Sinfonian kamarikonserttien sarjassa oli eilen vuorossa Elämän värit. Konsertille annettu otsikko on laaja ja yleispätevä, sen alle voi sijoittaa monenmoista. Tällä kertaa tarjoiltiin Olli Kortekangasta, Aulis Sallista, Toru Takemitsua, Jacques Ibertiä ja Ernõ Dohnányita.

Oulun Sinfonian Kamarimuusikot järjestävät konsertteja harvakseltaan. Edellinen oli syyskuussa, seuraava on luvassa hieman itsenäisyyspäivän jälkeen. Kevätkaudella kamarikonsertteja on kaksi. Konserteissa yleensä urakoi Arto Alikoski selloineen, niin tälläkin kertaa.

Oulussa kiinnostus kamarimusiikkia kohtaan vaikuttaisi olevan vaihtelevaa. Kävijämäärä vaihtelee kovin. Eilen yleisöä oli runsaammin, kun joukko lukiolaisia oli musiikkikurssinsa pakollisessa konsertissa.

Elämän synkemmät värit oli jätetty pääosin syrjään ohjelmistoa suunnitellessa. Ibertin Entr'ance (1937) ennen puoliaikaa olisi voinut soljua nopeammassa temmossa, napakammin, enemmän ilolla. Väliajan jälkeen kuultu Dohnányin Serenadi jousitriolle C-duuri, Op. 10 jätti hyvälle mielelle.

Seuraavassa kamarikonsertissa on luvassa pelkästään suomalaisten säveltäjien musiikkia. Ohjelmisto julkaistaneen marraskuun loppupuolella.


Oulu Sinfonia kamarikonsertit


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset