perjantai 15. marraskuuta 2013

Magneettimedia jatkaa juutalaiskirjoittelua


Kauppaketju Kärkkäisen mainoslehtenä julkaisema ilmaisjakelu #Magneettimedia jatkaa juutalaisvastaista kirjoittelua. Lehti ja sen päätoimittaja saivat hiljan tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, sen jälkeen ainakin kahdessa lehden numerossa on ollut samansuuntaisia kirjoituksia.

Tänään jaetussa lehdessä on julkaistu Benjamin Freedmanin kirjoitus vuodelta 1961. Lehti on otsikoinut kirjoituksen juutalaisen loikkarin varoitukseksi Amerikalle. Freedman vastusti juutalaisvaltiota ja sen vaikutusvaltaa Yhdysvalloissa.

Lehdessä on saatettu ajatella, että juutalainen varoittelemassa sionismin vaarallisuudesta ei olisi kansanryhmää vastaan kiihottamista. Yleensä tällaiset kirjoitukset ovatkin laskettu sisäiseksi keskusteluksi ja siten lain tarkoittaman kiihotuksen ulkopuolelle. Magneettimedian aikaisemman linjan ja tuomion perusteella yli viisikymmentä vuotta vanhan kirjoituksen uudelleenjulkaisun tarkoitus on ilmiselvä.

Lehdet tavallisesti julkaisevat juttuja eri näkökulmista ja antavat tilaa erilaisille näkemyksille. Jos lehdissä tehdään virheitä, ne oikaistaan. Tapana on myös seurata uutisoitu aihe loppuun asti. Näitä periaatteita Magneettimedia ei ole noudattanut.

Erityisesti Magneettimedia on saanut paljon huomiota lääke- ja rokotevastaisten kirjoitusten vuoksi.  

Huomioarvoa kirjoitustyylillään Magneettimedia on saanut. Aikaisempi, pelkästään mainoksia sisältänyt jakelu meni suoraan paperinkeräykseen. Nyt lehdestä pitää viikon hullutukset tarkistaa.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset