perjantai 1. marraskuuta 2013

Kulttuurimatkalta


Pahoitteluni ettei blogi ole ilmestynyt parina viimepäivänä normaaliin tahtiin. Olimme kulttuurimatkalla Kiirunassa katsomassa ja aistimassa miten kaivoskaupunki suhtautuu tulevaan muuttoonsa. Kun Kiirunavaaran kaivoksessa aloitetaan kaivamaan 1300 metrin syvyydessä niin nykyistä ydinkeskustaa uhkaa sortumavaara. Ensimmäisenä on tulilinjalla on kaupungintalo.

Näistä tarkemmin tulevassa Kaltion joulukuun numerossa. Tilatkaa lehti niin pysytte ajan tasalla!

En ajatellutkaan, että paikallinen matkustajakoti olisi tarjonnut asiakkailleen mahdollisuutta tietokoneen käyttöön. Sitä en tullut ajatelleeksi, etteivät paikalliset ravintolat sellaista palvelua tarjoaisi. Melkein Kemin kokoiseksi kaupungiksi Kiirunassa oli kovin vähän edes ravintoloita. Iltaisin toimituskunta viihtyikin majapaikassaan ja tutki samojen seutujen tunturien muotoja oluttölkeistä ja katsoi televisiosta Pohjoismaiden neuvoston kulttuuripalkintogaalaa.

Suomalaisista palkinnon saivat Seita Vuorela ja Jan Ikonen nuorten romaanista Karikko. Pekka Kuusisto puolestaan palkittiin musiikillisesta urastaan. Oslon oopperassa järjestetyssä tilaisuudessa Kuusisto osoitti osaavansa ottaa tilan ja orkesterin haltuunsa missä ja miten tahansa.

Blogin kirjoittaminen on kuitenkin verissä. Kirjoitin paperille ja nyt kotiin palattua muunsin merkit digitaaliseen muotoon. Matkalta siis luettavissa Ilta Peter Gissyn kanssa ja Kiirunavaaran kaivosmuseo.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset