perjantai 21. helmikuuta 2014

Pauli Kohelon paluu


Reilu viikko sitten Facebookiin liittyi Pauli Kohelo. Syksyllä 2008 suomalaista kirjallista maailmaa keskusteluttanut ristijärveläinen metsuri on nyttemmin muuttanut Kajaaniin. Eilen Kohelo kertoi olevansa Helsingissä.

"Te rakkaat kuluttajat kysytte, että mitä ihmettä? En saata sitä vielä kertoa, mutta suuri matka on alkamassa."

Jotakin uutta on luvassa. Kun kyseessä on kirjailija, niin voisi olettaa uuden teoksen olevan tulossa. Esikoinen Ohessa tilinumeroni (Siltala 2008) herätti pohdiskelun kuka tämän Paolo Coelho -muunnelmanimimerkin taakse oikeastaan kätkeytyy. Itsekin siihen osallistuin. Kuka on Pauli Kohelo?

Facebookin mukaan Kohelo tykkää Paolo Coelhosta ja hänen Alkemistista.

Nimimerkin salaisuus on säilynyt hyvin.

Päivitystensä mukaan Kohelo nykyisin suosii Bauhausia. Kirjassaan hän mainitsi Bilteman, josta innostuin kirjoittamaan Ikuisen perselukon ongelmasta.

Minne suuri matka vie, ja onko kyseessä peräti Matka, se selvinnee ajan mittaan.


* Pauli Kohelo. Facebook.


4 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Puutarhurini on Ristijärven tyttöjä ja hän on sitä mieltä, että Kohelo on Härkönen. En sen enempää paljasta.

Reijo Valta kirjoitti...

Hehhee! Juuri sopivasti paljastettu!

Valto Ensio kirjoitti...

Niin, Ristijärvihän on niin valtavan väkirikas paikkakunta, että härkösiäkin on ainakin miljoona, jotta niiden joukkoon yksi kohelo häviää kuin riepu likasankoon. Hihhih tosiaan koko salailujuttu. En ole kyllä lukenut po. kirjailijan kirjaa, että vähän syrjästä ja suotta tässä irvailen.

Rosa Liksomkin muuten aika pitkään pysyi julkisuudelta piilossa ennen kuin paljastui Anniksi Pelhosta. Oikeastaan olisi saanut pysyäkin piilossa. Kirjat olivat mukavampia lukea kun ei tiennyt kirjoittajasta mitään.

Reijo Valta kirjoitti...

Ohessa tilinumeroni on parodia elämäntapa- tai elämänhallintaoppaista. Oli kirjoittaja sitten oikeasti mistä päin tahansa, niin parodian luonteeseen sopii paremmin kuin hyvin sen kirjoittajan identifioiminen Kainuuseen. Onhan ne Puolangan pessimistipäivätkin tästä maakuntaluonteesta juontuneet.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset