maanantai 16. kesäkuuta 2014

Gösta


Viime viikonloppuna avautui uusi taidemuseo, Serlachiuksen museo Gustaf Mäntän keskustassa sai parikseen Göstan saman suvun Joenniemen kartanolle. Uudet näyttelytilat ovat kartanoon tehdyssä puurakenteisessa lisäsiivessä. Vanhaa suomalaista arvotaidetta on esillä 1930-luvulla rakennetussa kartanossa, lisäksi Joenniemen puistossa on paljon veistoksia.

Kansainväliset mitat täyttävässä Göstan uudessa puolessa on kolme näyttelyä, koti- ja ulkomaista pop-taidetta esittelevä Superpop, Eija-Liisa Ahtilan Tutkimuksia draaman ekologiasta ja Riiko Sakkisen Museum of No Art. Vanhalla puolella on parissa näyttelyssä suvun ja sen perustaman taidesäätiön tekemiä taidehankintoja, pääosassa Akseli Gallen-Kallelan muotokuva Sissi Serlachiuksesta ja Albert Edelfeltin Porilaisten marssi.

Göstan uuden puolen näyttelyt on tarkkaan valitut. Esillä oli nimekkäitä tekijöitä Suomesta ja maailmalta, mutta uudelle arkkitehtuurille jäi tilaa tulla tutuksi. Kulttuurinavigaattori Heikki Kastemaa on ehtinyt jo ruotia näyttelyitä. Kaikkiaan ensimmäisestä vierailusta jäi positiivinen, lupauksia antava mielikuva. Tänne tulee mielellään uudelleen.


Oikealla Gösta Serlachius Bror Börjesonin ikuistamana.


Taidemuseon puistossa on paljon Harry Kivijärven töitä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset