tiistai 10. kesäkuuta 2014

#säästitklikin


Pitkä ennuste: Millainen on kesän säätyyppi? Näin kysyi eilen MTV houkutellakseen uutissyötteiden seuraajia klikkaamaan sivuilleen. Luvassa on "hieman keskimääräistä lämpimämpi ja sateisempi, kuitenkin melko tavanomainen" kesä. Sen tarkempaanhan ei pitkä ennuste säätä voi kertoa.

Jo pidempään nettilehtien otsikon on kirjoitettu niin, etteivät ne kerro jutun sisällöstä. Kun Iltalehti otsikoi Tämä yllättävä syy voi pilata treenisi niin vastaukseksi olettaisi jotakin muuta kuin edeltävänä iltana liian myöhään valvomista. Ei kai se ole yllättävä syy? Aamulehti vastaavasti kysyi otsikossa Käyttääkö lokki kakkaa aseena? Kyllä käyttää. Näitä otsikoita klikkaillessa alkaa tuntea itsensä huijatuksi.

Twitterissä on keksitty vastaisku tälle otsikointitavalle. Säästit klikin on neljä päivää sitten avattu tili, joka joukkoistaa ihmisiä kertomaan #säästitklikin tunnuksella mitä otsikoiden taakse kätkeytyy. Esimerkiksi: Loton jättipotti yhdelle lapulle – täällä se pelattiin! Kemiin meni,  kahden osuuden porukkapeli. Tai: Tällä unikikalla jalkapallon MM-pelien yölähetyksistä selviää parhaiten – ota torkut päivällä.

Twittertilin pitäjät eivät itse klikkaile, vaan tviittaavat eteenpäin toisten kirjoittamia vastauksia. Tätä autoa myytiin eniten alkuvuonna - Kolmen kärki: Octavia, Golf ja Qashqai.

Säästit klikin on muutamassa päivässä saanut yli 1200 seuraajaa. Ja kun kirjoittaessa katselen amppareiden uutissyötettä, niin joukossa näyttäisi olevan entistä vähemmän tällaisia otsikoita. Ja tätä kirjoittaessa seuraajien määrä kasvoi kolmella kymmenellä.

IL: Tutkija: Tämä on Venäjän ainoa uhka. Ydinase.


* Timo Koola kertoo idean taustoista
* Säästit klikin

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset