sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Musteklubi Musteklubi Tubassa Tubassa


Uusi vuosi ja uudet Musteklubit. Vuoden ensimmäinen runoilta oli perjantaina ravintola Tubassa. Iltaa vietettiin paikallisin voimin niin sanojen kuin musiikinkin puolesta. Valitettavasti en voinut jäädä seuraamaan Duo Anamäen ja One Morningin soitantoa. Aikaisemmin kuulemani perusteella olisin jäänyt jos olisi ollut mahdollista.


Klubilla palattiin vielä viime vuoden puolelle. Joulukuussa virallisesti ilmestynyt Hallaus, pohjoisen sanataiteen aikakauskirja, levisi lukevalle yleisölle vasta tammikuun puolella ja nyt klubilla oli sopiva hetki julkistaa lehden 21. numero.

Näytteen muisti-teemaisen lehden annista luki Oula Mommo. Hänen novellinsa Kultakalan muisti käsitteli erään parisuhteen elämänkaarta.

Hallauksen päätoimittaja Jussi Moilanen pyysi minua lukemaan oman tekstini, Alitajunta muistaa kaiken. Sen cut-up voisi toimia lavalla, arveli hän. Valitettavasti flunssasta toipuva kieleni ja mieleni ei taipunut suoritukseen.


Tommi Sahan (ylin kuva) kieli ei takellellut. Kehittämällään tuplarunotekniikalla hän esitti Tero Vaaran Lauantai-illan. Tuplarunossa lausuttavan tekstin sana sanotaan kahdesti. Mamban tuttu kappale sai uuden ulottuvuuden. Saha testasi tekniikkaa myös laulaen V.A. Koskenniemen runoon Siniristilippumme.

Aapo Kukko esitti kirjoittamansa ajankohtaisen runon. Kukon innoittajat ovat sodanjälkeisissä vastarinnan äänissä, väkevä lausuntakin oli samalta ajalta. "Tässä maassa on nyt meneillään suoranainen maksetun ottelun leima. / Yhteisellä sopimuksella on kiivetty mastoon ja jääty sinne."


Tuottaja Kari Miettunen houkutteli lavalle vielä muutamia yleisön edustajia ennen kuin bändien viimeisten viilausten aika alkoi.

Sitten reportterinne piti jo viilettää.1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Jos Hallaukseen kirjoittaminen kiinnostaa, niin seuraavan numeron kirjoituskutsu on täällä.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset