tiistai 13. syyskuuta 2016

Guy Delisle, huono isä


Huonon isän opas (WSOY 2016, suom. Saara Pääkkönen) ei ole sitä mitä kanadalais-ranskalaiselta sarjakuvataiteilija Guy Delisleltä olisi odottanut. Maailman kriisipesäkkeistä (Burma, Pohjois-Korea, Israel) matkakirjojen muotoon tehtyjä paksuja sarjakuvakirjoja julkaissut tekijä on siirtynyt lyhyempään mittaan ja oman perheen sisälle.

Muutos ei silti ole suuri. Jälki on tuttua Delisleä, lopputuloksena on episodeja elämästä lapsien kanssa. Tilanteet ovat samanlaisia joita tulee vastaan jokaisessa perheessä -- ainakin pääosin.

Hah hah! Vuoden paras kepponen... Tälle nauretaan pitkään!

Delisle tarkkailee itseään kuten aina aikaisemmin. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan aina pitäydy dokumentoijan täysin roolissa vaan antaa välillä mielikuvituksensa lentää. Joskus tilanteet lasten kanssa suorastaan innostavat siihen. Että isääkin alkaa lapsettaa.

Maailmalla Huonon isän oppaita on julkaistu jo kolme kappaletta. Jatkoa saanemme siis suomeksikin. Sarjakuvan huumori on juuri sopivaa alle kouluikäisten vanhemmille. Samalla se muistuttaa, että samat motiivit ajavat niin lapsia kuin aikuisia.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset