torstai 8. syyskuuta 2016

Paateron päätelmät


Entinen ylipoliisipäällikkö Mikko Paatero on ollut eilen illalla ja tänä aamuna useissa medioissa kertomassa kirjastaan Sisäinen turvallisuus horjuu (Docendo 2016). Paateron ajatuksen juoksun mukaan vastaanottokeskuksissa on syntynyt ryhmittymiä, joiden toiminta jatkossa on Suomen sisäisen turvallisuuden kannalta hyvin vaarallista.

– Tietyn tyyppiset turvapaikanhakijat ovat alkaneet järjestäytyä vastaanottokeskuksissa. He ovat luoneet järjestelmiä, joiden johtajat pitävät kokonaisuuden tiukasti käsissään, Paatero kertoi Ylelle eilen.

Nykyisestä poliisijohdosta ja maahanmuuttovirastosta Paateron väitteet kumottiin välittömästi. Maahanmuuttajajengejä ei ole.

Aamulla Ykkösaamussa Paatero joutuikin tunnustamaan, ettei hänellä ollut tietoa asiasta. Hän oli vain päätellyt näin tapahtuvan. 

Poliisin tehtävänä on kerätä tutkittavista asioista faktoja. Toki poliisilla voi olla tutkintahypoteesejä, mutta niitä tulisi käyttää ainoastaan työvälineinä, ei julkisuuteen kerrottavina faktoina. Faktojen perusteella oikeuslaitos tekee päätelmiä ja harkitsee mitä niistä seuraa.

Tällainen päätelmäkulttuuri ei siis sovi lainkaan poliisille. Varsinkin kun yhden päätelmän perusteella rakennetaan vielä toisia ja lopulta päädytään uskomattomaan lopputulokseen.

Poliisi siis pitäytyköön faktojen selvittämiseen. Muu spekulointi kuuluu Game of Thronesin maailmaan.LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset