maanantai 28. marraskuuta 2016

Ihmeotukset


Eilen olisi Euroopan parlamentti näyttänyt ilmaiseksi filmejä Studiossa, mutta kauppareissun venähtämisen vuoksi myöhästyin näytännöstä. Rahalla pääsi katsomaan Stariin J. K. Rawlingin uuden elokuvasarjan aloitusta, Ihmeotuksen ja niiden olinpaikat (Iso-Britannia 2016). Näennäisesti elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, joka julkaistiin 2001 Comic Relief -hyväntekeväisyyskirjana. Kirja oli Tylypahkassa käytetty oppikirja, jonka marginaaleihin Harry, Ron ja Hermione olivat tehneet omia merkintöjään.

Sanakirjasta ei ole juonielokuvan pohjaksi. Ensimmäinen elokuva tapahtuu noin 70 vuotta ennen Harry Potterin tapahtumia. Rawling on kirjoittanut tarinaa suoraan viisiosaiseksi elokuvasarjaksi ja se näkyy. On ensimmäinen elokuva kuitenkin ehjempi kokonaisuus kuin esimerkiksi ensimmäisen trilogian jälkeiset Tähtien sodat.Lisko Scamander matkustaa New Yorkiin ihmeotusten vuoksi. Amerikkalaisessa noitayhteisössä on erilaisia sääntöjä kuin brittiläisessä ja Scamander joutuu heti vaikeuksiin. Osa Scamanderin mukana olleista otuksista karkaa aiheuttaen hämmennystä. On New Yorkissa omiakin ongelmia, jotka ovat kaatua otusten pelastajan ja suojelijan niskaan.

Kaikki kääntyy kuitenkin onneksi, niin otusten kuin sydänten kannalta. Elokuva on suunnattu nuorisolle, joka saaneekiin siitä oivia mietinnän aiheita.

Vaikka alkuperäistä kirjaa ei ole elokuvan myötä julkaistu uudelleen, niin kaikenlaista muuta on julkaistu. Lisäksi Tammi on julkaisee elokuvan käsikirjoituksen.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset