lauantai 19. marraskuuta 2016

Merkityksen kyseenalaisuusEi ole kauankaan, kun kirjoitin Wikipediassa nykyisin pyrittävän ratkomaan ongelmat pääosin keskustelemalla. Ja äänestyksiä kartetaan ja pyritään kompromisseihin.

No, rauha on mennyttä. Artikkeleiden merkittävyydestä on taas alkanut uusi vääntö ja äänestyksiä taas käydään epäselvin motiivein. Enää ei tosin vedota siihen, että aihe ei tietosanakirjaan sopiva, koska deletionistit myös ymmärtävät wikipedioiden koon kasvaneen kirjamuotoisesti käsittämättömiin mittoihin. Wikipedian painaminen on taideprojekti, ja sellainen on viimeksi toteutettu Hollannissa.

Print Wikipedia Ghent (6).jpg
By Photographer: Romaine Creator artwork: Michael Mandiberg - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Miten saisikaan noiden innokkaiden poistajien tarmon siirrettyä artikkelien sisällön parantamiseen? Tai itselle läheisistä aiheista kirjoittamiseen?

Muutamia vuosia sitten julkisuudessa todettiin, että nämä merkittävyydellä mellastajat harvoin tuottavat uutta. Keskusteluissa ja muissa toimissa he ovat aktiivisia, mutta eivät pääasiassa. Suomessakin on kampanjoitu sen puolesta, että useammat uskaltaisivat muokata ja kirjoittaa wikipediaan. Tällaiset poistouhkat ja äänestykset aikoinaan karkoittivat uskaliaat. Toivottavasti nyt ei käy samoin.Poistoäänestettyjen kyseenalaistukset?

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset