perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kajaanin Lottovoittajat


Jokainen suomalainen on kuullut, että on ollut lottovoitto syntyä suomalaiseksi. Mutta millaisia ovat oikeat lottovoittajat? Kajaanin kaupunginteatterin torstaina ensi-illassa ollut Jussi Sorjasen Lottovoittajat pohtii lottovoittajuutta episodeista koostuvassa näytelmässä.

Loton päävoiton mahdollisuus on nykyisin yksi 18 643 560:sta. Noin 3300 suomalaista on tammikuusta 1971 lähtien saanut päävoiton. Suurin jaossa ollut potti, 27,8 miljoonaa, jakautui kahdelle kymmenen osuuden porukalle kierroksella 7/2015. Loton päävoitto on yleensä haluttu salata, sillä suuren rahamäärän on pelätty vaikuttavan elämään ja ihmissuhteisiin monin negatiivisin tavoin.

Kajaanilaiset ovat haastatelleet voittajia ja rakentaneet esityksen heidän kokemuksille ja kertomalle. Jussi Sorjasen ohjaama ja käsikirjoittama näytelmä käyttää paljon dokumenttiteatterin keinoja ja näyttelijät osoittavat sanansa monin paikoin suoraan yleisölle.


Varmasti jokainen on pohtinut mitä tekisi suuren voiton sattuessa omalle kohdalle. Tätä kaikupohjaa vasten on helppo saada yleisö nauramaan. Huumoria esityksessä on paljon. Viimeisissä episodeissa suhteellistetaan lottovoiton suuruutta ja pohditaan suomalaisen lottovoittajuuden tulevaisuutta.

Lottovoittajat pitää sisällään hauskuutusta ja vakavampaa pohdittavaa samassa esityksessä. Kannatti käydä katsomassa.* Lottovoittajat. Kajaanin kaupunginteatteri


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset