perjantai 10. maaliskuuta 2017

Offline & In The Gallery


Tänään Minnesotan kirjataiteen museossa (Minnesota Center fo Book Arts) avautuu näyttely Asemic Writing: Offline & In the Gallery. Sen on kuratoinut Michael Jacobson ja esillä on myös yksi työni. Jos seuduilla liikutte, niin poiketkaa katsomassa. Itse en taida paikalle päästä.

Aseeminen kirjoitus on yksi visuaalisen runouden laji, jossa viestitään kirjoittamisen tyyliin. Tosin merkit, sanat ja lauseet eivät ole luettavissa, eikä tarkoitus ole luoda uusia viestintäjärjestelmiä. Kuten visuaalinen runous laajemminkin, aseeminen kirjoitus pyrkii esikielelliseen ilmaisuun. Aseemista kirjoitusta katsotaan kuin kirjoitettua tekstiä, mutta silmät eivät löydä valmista viestiä. Määritelmällisesti aseeminen kirjoitus ei välitä verbaalista merkitystä. Aseeminen kirjoitus on kuvallista viestintää kirjoituksen maailmassa.

Näyttelyssä on mukana yli viisikymmentä tekijää ympäri maailman. Tähän asti aseemista kirjoitusta on tuotu julki pääasiassa netissä. Siihen viittaa näyttelyn alaotsikko, offline & in the gallery.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset