sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Varisto, nimi


Kun laittaa kirjahyllyt nurkkaan kuvan esittämällä tavalla, niin hyllyjen taakse jää neljännesneliön tyhjä tila. Tuolle tilalle on vaikea keksiä mitään järkevää käyttöä huonon päästävyyden vuoksi. Tilaan voivat painautua esimerkiksi kärpäset ja itikat, ja varomattoman asukkaan nukahdettua nousta sieltä häiritsemään hänen untaan.

Nikkaroimalla tyhjän tilan voisi ottaa käyttöön esimerkiksi viinakaappina. Pystyssä oleva pullo mahtuisi kapeasta ovesta mainiosti sisään. Suurempia esineitä tai vaatteita varten tehty kaappi ei olisi kätevä käyttää. Kaappien taakse sai melko suuren viinakaapin. Sellaiselle ei ole tarvetta. Keittiönkaapin nurkassa on vielä viime kesänä Alkosta hankittuja avaamattomia pulloja.

Susinukke Kosolan Variston alaotsikkona on ”tutkielma tyhjyydestä hyllyjen takana”. Alaotsikko on tarkennus jos pääotsikko viittaa Vantaan Varistoon. Vantaan Sanomien uutisten mukaan Varisto on syrjään ja huonojen kulkuyhteyksien taakse jäänyt alue. Tuskin alue on aivan samanlainen umpiperä kuin hyllyjen taakse jäänyt alue, mutta sikäläisten yritysten mielissä pienemmätkin kiertoreitit tekevät kaupunginosasta miltei pääsemättömän.



Populaarikulttuurissa hylkiöalueista on laulanut Kauko Röyhkä, joka taannoisessa hitissä kuvaili mainostaulujen taakse jäävää maata. Se pieni kaistale ei Röyhkän mukaan houkuttele hölmöjä luokseen.

Kuten laulussa, Varistossa on kyse elämänasenteesta. Ei ole sellaista, mitä joku toinen ei olisi jo ihmetellyt. Ei ole sellaista, mistä joku toinen ei olisi jo kiinnostunut.


* Katso myös: Varisto, hankinta


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset