lauantai 5. marraskuuta 2011

Suuren kurpitsan odotus


Nyt yöllä, jos on uskominen Tenavien Eppua, tulee Suuri kurpitsa kaikkein vilpittömimmälle kurpitsamaalle lahjoineen. Vuosina 1959-1999 Eppu uskollisesti odotti, mutta koskaan Suuri Kurpitsa ei tullut. Useasti Eppu luuli odotetun tulevan, mutta luulo osoittautui pettymykseksi.

Tenavien univesumissa Eppu oli ainoa, joka vankkumattomasti uskoi Suureen kurpitsaan. Useina vuosina hän houkuteltua jonkun ystävänsä mukaan odottamaan, mutta kannattajia teologialleen hän saanut. Lähetystyöstään huolimatta. Eppu kiersi jopa ovelta ovelle kertomassa naapurustolle Suuresta kurpitsasta. Salli taisi useimmin olla seuranaan odottamassa, mutta hänen vaikuttimensa taisivat olla toiset.

Henkilökohtaisten uskomusten paljastaminen voi olla kohtalokasta. Eppu on vahva kandidaatti kouluvaaleissa, mutta kampanjan tuhosi Suuresta kurpitsasta puhuminen. Tuolloin Eppu loihti lausumaan yhden kuuluisimmista sanonnoistaan: "Olen oppinut, että kolmesta asiasta ei koskaan pidä keskustella ihmisten kanssa: uskonnosta, politiikasta tai Suuresta kurpitsasta."

Vaikka omassa lähipiirissään Eppu ei saanut kannattajia ja seuraajia, on Suurella kurpitsalla ollut muulle maailmalle vaikutuksensa. Suomalaisessa sarjakuvassa sellainen on 1980-luvulla syntynyt tamperelainen sarjakuvaseura/kustantaja Suuri kurpitsa. Seura viettää 30-vuotisjuhliaan tänä vuonna.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset