sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Harrock and roll

Jatkoa eiliseen.

Maailman kuulun Castafioren kapteeni Haddock tiesi tietenkin. Tämän hän oli ilmaissut aikaisemmassa Päämääränä kuu -albumissa vitsaillessaan kuualuksen kytkentäpöydälle. "Heh heh! muistuttaa pianoa!"

Szohõdin oopperassa olivat vitsit kaukana monessakin suhteessa. Bordurialaiset olivat saaneet haltuunsa professori Tuhatkaunon kehittämän voimakkaan ääniaseen, salainen poliisi etsi kaveruksia ja Tuhatkauno oli pelastettava. Takelleltuaan nimensä Castafiorelle tämä kutsui "imartelijat" pukuhuoneeseensa. "Tulkaa toki pukuhuoneeseen... Totta kai, totta kai... enhän voi jättää ihailijoitani käytävään."

Castafiore perusteli kutsuaan vielä omalla vaivannäöllään: "Juuri ihailijoita varten olen pukeutunut Margareetan kauneimpaan pukuun... Käykää sisään!"

Tintti ja Haddock tottelivat käskyä. Heidän kasvoistaan kuvastui hämmennys, eivätkä he vielä olleet oivaltaneet kutsun pakenemiselle tarjoamia hyviä puolia.

Mutta ei lähdetä Tuhatkaunon tapauksen juonen mukaan, vaan seurataan Haddockin ja Castafioren suhteen kehittymistä.

Toisessa ruudussa sönköttävän esittäytymisen jälkeen kapteeni joutui ensimmäisen kerran oikaisemaan nimensä. "Aivan huumaavaa, eikö totta, herra Paddock?" kysyi Castafiore palaten esittämänsä Koruaaria saamiin aplodeihin. Samat olivat suunnatut vain kapteenille, vaikka Tintti seisoi aivan vieressä.

Pukuhuonetilanne keskeytyi, koska poliisipäällikkö eversti Sponz pyrki sisään. Sponz tuli onnittelemaan Castafiorea ja pyytämään tätä kotiinsa jatkoille vaimonsa pyynnöstä. Castafiore pukuhuoneen valtiattarena jatkoi vastapuolen vaihtumisesta huolimatta pukuhuonekoodin mukaisesti. Sponziakin piti ohjata ja patistella. "Vanha tapa, eversti. Sampanjaa joka esityksen jälkeen. Teette minulle varmaan seuraa?"

"En haluaisi olla vaivaksi" vastustelee Sponz, mutta Castafiorella oli ohjat. "Ei ollenkaan, ei ollenkaan. Auttaisitteko hiukan eversti: avaisitteko pullon?" "Toivomuksenne on minulle käsky, medeme", poliisipäällikkö asettui rooliinsa.

Seuraavan kerran Castafiore ja Haddock tapasivat Seikkailussa Punaisella merellä. Tintti, Haddock ja Pjotr Pahk ovat haaksirikkoisina lautalla, kun Castafiore huomasi heidät huvijahti Sheherazaden kannelta. "Mutta per la Madonna! Ellen minä erehdy, niin siellä on Tintti ja hänen ystävänsä kalaisäntä Bardock!"

Nyt oltiin kapteeni Haddockille ominaisessa ympäristössä. Haaksirikkoisten päästyä huvijahdille, pääsi kapteeni osoittamaan kuuluisaa kielenhallintaansa myös Castafiorelle, joka poikkeuksellisesti ymmärsi tehneensä virheen.

"Ihana tavata taas, kelpo urhoni Karbock, anteeksi Harrock!" "... and roll, madame Castafiore. Nimi on Harrock and roll."

jatkuu ensi lauantaina

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset