Lokakuussa kirjoittamani ensimmäinen juttu oli nekrologi, kuten uudelle tulokkaalle sopii. Sen jälkeen olen kirjoittanut vierailusta Kuopion taidemuseoon ja kaksi sarjakuva-arviota.
- Ranskalais-belgialaisen sarjakuvan entisen lippulaivan, vanhan Tintin-lehden tekijäkaarti on siirtymässä paremmille piirtämismaille. Viimeisin suru-uutinen kertoi Albert Weinbergin kuolemasta. Hän olisi ensi huhtikuussa täyttänyt 90 vuotta.
Belgian Liegessä syntynyt Albert Weinberg (1922-2011) tunnetaan parhaiten Kanadan kuninkaallisissa ilmavoimissa (RCAF) palvelleesta lentäjäsankari Dan Cooperista.
Lue koko juttu: Dan Cooperin luoja Albert Weinberg on kuollut.
- Suomalaisen sarjakuvan satavuotisjuhlallisuudet ovat mahdollistaneet sarjakuvan esilletuomisen monessa kulttuurilaitoksessa. Hiljan avautui Hyppää ruutuun! Suuri suomalainen sarjakuva -näyttely Helsingissä Designmuseossa. Samaan aikaan Savossa, korttelin päässä aukikaivetusta muailman navasta Kuopion taidemuseossa avattiin Pää pyörällä! Sarjakuvataidetta Pohjois-Savosta.
Lue koko juttu: Pää pyörällä Kuopion taidemuseossa.
- Yksi ranskalaisen laatujournalismin lippulaivoista, 76 painoksena 27 eri kielellä ilmestyvä Le Monde Diplomatique, muuttuu sarjakuvaksi. Lehden toimituksessa on kuumeisesti mietitty ratkaisua nykyiseen mediaympäristön muutokseen ja miten oma tuote voitaisi sopeuttaa lukijakunnan vaatimuksiin. Monelta Diplon tilaajalta kun lehden pitkät ja analyyttiset artikkelit tahtovat jäädä kokonaan lukematta.
Ratkaisuksi toimituskunnalle esitteli Pasadenan yliopiston vertailevan semiotiikan professori Léopold Ferdinand-David Vandermeulen (s. 1925) kehittämänsä synteettisen kulttuuripopularisoinnin ohjelmansa pohjalta syntyneen kokeellisen pedagogiametodin, jonka avulla tietoa voi popularisoida ja soveltaa sarjakuvan muotoon.
Lue koko juttu: Le Monde Diplomatique sarjakuvina.
- Joulukuun 5. päivä Aku Ankka -lehti täyttää 60 vuotta. Nettimainoksissa kehoitetaan juhlimaan Akun kanssa koko vuosi! Lehden erikoisnumeroiden ja yllätystarinoiden lisäksi juhlintaan liittyy koko joukko muita julkaisuja. Vuosien 1951-1952 lehdistä on tullut uusi, kaksiosainen näköispainos, ja Aku Ankka -lehdelle on julkaistu oma juhlakirja. Myös meille suomalaisille, maailman ahkerimmalle ankanlukijakansalle, on tehty oma näyttävä juhlakirja, Minä ja Aku Ankka – Suomalaisten suosikkitarinat.
Lue koko juttu: Suomalaisten suosikki, Aku Ankka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti